loading…

Fostul președinte al Tribunalul Olt, judecătorul Carmen Marinescu, a fost condamnată, astăzi după-amiază, de magistrații Curții de Apel Craiovala opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații, sentința nefiind definitivă.

În același dosar, soțul fostului președinte al Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, în timp ce avocatul Dumitru Cismaru a primit o condamnare de trei ani și jumătate, scrie Mediafax.

Decizia Curții de Apel Craiova nu este, însă, definitivă.

Carmen Marinescu a primit și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a exercita funcția de magistrat, pe o perioadă de 4 ani

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la începutul anului 2015, fiind acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații. Ea este judecată, sub control judiciar, de Curtea de Apel Craiova. În fața magistraților craioveni au fost trimiși, în același dosar, Iuliu-Severus Marinescu, soțul judecătoarei, alături de avocatul Dumitru Cismaru, dar și Ilie Bucă, și aceștia aflându-se sub control judiciar.

Carmen Marinescu și soțul său s-au aflat și în arest preventiv, timp de aproape două luni, matrapazlâcurile făcute de fosta șefă a Tribunalului Olt ieșind la iveală după un denunț al interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Judecătorul ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Bercea, dar și pentru a pronunța o soluție favorabilă pe fond. Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea și soțul acesteia au cumpărat trei suprafețe de teren – unul fiind cel din Slatina – și o casă, două dintre achiziții nefiind trecute în declarația de avere a magistratului.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar și terenul în suprafață de 1.250 metri pătrați, situat în comuna Corbu, județul Constanța, pe care soții Marinescu l-ar fi achiziționat cu banii din mita de la Bercea.

Magistrații Curții de Apel au păstrat sechestrul asigurătoriu asupra următoarelor bunuri: apartament în municipiul Slatina, de 50,46 mp, având o valoare impozabilă de 144.980 lei.

Totodată, s-a dispus păstrarea controlului judiciar, măsură preventivă sub care se află atât soții Marinescu, cât și avocatul Dumitru Cismaru.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/fostul-presedinte-al-tribunalului-olt-opt-ani-de-inchisoare-cu-executare-pentru-coruptie-29103.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/fostul-presedinte-al-tribunalului-olt-opt-ani-de-inchisoare-cu-executare-pentru-coruptie-29103-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv