loading…

Fondul Proprietatea a anunțat că va demara o vânzare parțială a acțiunilor pe care le deține la OMV Petrom prin intermediul unei oferte publice, atât de acțiuni, cât și de GDR (instrumente listate la Londra care au la bază acțiunile companiei).

Acțiunile Petrom scoase la vânzare de Fondul Proprietatea vor fi oferite atât persoanelor fizice, cât și investitorilor instituționali. Fondul Proprietatea deține în acest moment 19% din capitalul Petrom. Instituția a încercat să vândă acest pachet și când prețul acțiunii era de 0,4 lei, dar nu a reușit, scrie Mediafax.

”Reducerea parțială a participației Fondului Proprietatea în OMV Petrom are în vedere creșterea numărului acțiunilor libere la tranzacționare ale companiei”, a anunțat Fondul Proprietatea.

Oferta de vânzare de acțiuni se așteaptă să fie încheiată în trimestrul al patrulea, în funcție de condițiile de piață, de aprobarea prospectului de vânzare de către ASF, dar și de confirmarea pentru admiterea GDR-urilor la tranzacționare la Londra.

După această vânzare parțială, timp de un an Fondul Proprietatea și-a luat angajamentul să nu mai vândă acțiuniPetrom.

Cea mai influentă bancă de investiții americană, Goldman Sachs, va fi coordonatorul global, iar ca brokeri vor acționa BCR, Erste Group și Wood & Company, brokerii din Cehia prin care Fondul Proprietatea își derulează cele mai multe tranzacții.

Fondul Proprietatea deține acțiuni Petrom în valoare de aproximativ 650 milioane euro, o sumă destul de mare, care poate face obiectul chiar și parțial, a unei tranzacții pe plan internațional.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/fondul-proprietatea-vinde-o-parte-din-actiunile-petrom-29094.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/fondul-proprietatea-vinde-o-parte-din-actiunile-petrom-29094-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv