Autor:
Florin Saiu
| vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

675 de copilași, nevaccinați, suferă din cauza rujeolei. Trei micuți au decedat deja, iar starea de alertă este maximă în România. În acest context fierbinte, un medic curajos spune lucrurilor pe nume, arătând cu degetul spre tânărul ministru al Sănătății: Vlad Voiculescu

„Tot dormiţi bine, domnule ministru? Suntem pe un teren minat. De 9 luni e epidemie de rujeolă în România, dar ministerul nu ne-a spus nimic şi nu a făcut nimic. 3 copii au murit. Morţi evitabile. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării toți copiii sub 1 an sunt protejați (așa numitul efect de protecție de grup). Şi sunt deja alţi 675 de pacienţi, de aproape o sută de ori mai mulţi ca anul trecut. Sau şi pe ei intenţionaţi să îi trimiteţi după arşi, tot în Bulgaria?”, șarjează Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe la Iași.

„Pragul vaccinării ROR a scăzut la 75%, sub pragul de siguranţă”

Asaltul continuă: „Epidemia de rujeolă nu trebuia să apară în comunitate, dacă lumea era vaccinată dar…vaccinurile lipsesc, educaţia pentru sănătate lipseşte, campaniile reale de informare lipsesc. Aşa pragul vaccinării ROR a scăzut la 75%, sub pragul de siguranţă. Rezolvarea acestor probleme nu e cumva treabă de ministru?! Paiul din ochiul altuia e clar mult mai vizibil decât bârna din ochiul dumneavoastră. Abia azi v-au apucat comunicatele în care „condamnaţi în cei mai duri termini” campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor, pentru a găsi un nou acar Păun bun la orice epidemie. Ei pot vorbi, dar… Dar până acum ce aţi făcut pentru a face accesibil la timp orice vaccin şi pentru a-i informa şi educa pe oameni?! Uitasem. Aveaţi grijă să nu care cumva să scadă preţul la medicamente şi să viraţi bani la multinaţionale”.

Lecții pentru ministru

Doctorul Ciuhodaru știe și ce este de făcut pentru a îndrepta situația: „Şi noi, cetăţenii, condamnăm în cei mai duri termeni campania Ministerului Sănătătii de neaprovizioanare cu vaccin pentru care nu este nimeni niciodată vinovat sau responsabil. Şi noul mare zero pe care l-aţi înregistrat la informarea şi educarea populaţiei. Sunt două măsuri simple ce trebuie aplicate de urgenţă. Schimbarea politicilor educaţionale şi a celor privind medicamentele.

1. Educarea populaţiei este esenţială, de la ore de educaţie pentru sănătate obligatorii de la şcoală până la campanii de informare la tv. Legea Ciuhodaru ce prevede difuzarea „minutului de sănătate” aşteaptă promulgarea. Să ştie fiecare cum se transmite boala, ce reguli de igienă trebuie respectate, ce riscuri şi ce beneficii sunt în cazul imunizării.

2. Asigurarea permanentă de vaccinuri sigure”.

Concluzia medicului din Iași s-a concretizat sub forma unei întrebări dure: „Copiii mor din cauza sistemului patronat de dumneavoastră. Tot dormiţi bine, domnule ministru?”

Tag-uri:
Tudor Ciuhodaru, Doctorul Ciuhodaru, Ministerului Sănătătii, Legea Ciuhodaru

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Document incendiar adresat de un medic ministrului Sănătății! Are legătură cu copiii morți din cauza rujeolei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/15-vaccin-shutterstock-179680481-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/15-vaccin-shutterstock-179680481-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Florin Saiu | vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari 675 de copilași, nevaccinați, suferă din cauza...

Preluat de la EVZ