Autor:
Roland Cătălin Pena
| vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 474 Vizualizari

Deputatul Ninel Peia este mereu neliniştit

Noul secretar al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Ninel Peia, a observat că în Noul Cod Penal s-a eliminat Art. 165 din vechiul Cod Penal care prevedea infracţiunea de Subminare a Economiei Naţionale.

Doctorandul Academiei SRI, Ninel Peia, după ce în urmă cu câteva luni a introdus în Parlament un proiect de lege al mamelor eroine şi propunerea legislativă numită “LEGE pentru „Inocenţa Copilăriei” privind interzicerea cursurilor de educaţie sexuală în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, fără acordul scris al părinţilor sau tutorelui, miercuri a înregistrat cu proiectul “Legea Conştiinţei Naţionale”.

Concret, deputatul PSD de Ilfov Ninel Peia vrea modificarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal, astfel:

 • . Alineatul (1) a articolului 394 se modifică și va avea următorul cuprins:
 • Art. 394 (1) – Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină sau română ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

  a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;

  b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;

  c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină sau română;

  d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine sau române pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,

  se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

  2. La Capitolul III “Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate”, după articolul 394 se  introduce un articol nou, art.3941  intitulat” Subminarea economiei naţionale cu următorul cuprins:

  Art.3941 Fapta cetăţeanului român sau străin de natură să submineze economia naţională, se pedepseşte cu cu detenţiune pe viaţă

  Citeşte „Expunerea de motive” şi te cruceşte

  Iată cum motivează Ninel Peia, noua sa iniţiativă: „Am sesizat un lucru îngrijorător. În Noul Cod Penal, s-a eliminat Art 165 din vechiul cod penal care prevedea infracţiunea de Subminare a Economiei Naţionale. Un asemenea lucru nu numai că este strigător la cer, dar ne dă dovada clară că lobbyul antiromânesc a ajuns atât de influent încât acum poate să-şi pună la adăpost criminalii care luptă activ împotriva României şi a dezvoltării sale economice. Acest lucru nu poate rămâne aşa, nu numai pentru că în toată lumea o asemenea acuzaţie, odată dovedită, este aspru şi imediat pedepsită, ci, mai ales, pentru că, după 89, România a fost atacată şi subminată economic în mod concertat şi planificat, iar crima de acest fel aduce prejudicii atât României ca stat independent, cât şi fiecărui român în parte prin îndepărtarea acestuia de la nivelul de trai pentru care trudeşte zilnic.

  Continuarea pe premium.evz.ro

  Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

  Tag-uri:
  peia, ninel peia, deputat, cod penal, subminarea economiei, inchisoare, viata, tradare

  În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BELEA. Pentru ce vrea să introducă deputatul Ninel Peia ÎNCHISOAREA pe VIAŢĂ în CODUL PENAL.

  http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/06-ninel-peia-nd-28-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/06-ninel-peia-nd-28-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
  Autor: Roland Cătălin Pena | vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 474 Vizualizari Deputatul Ninel Peia este mereu neliniştit Noul...

  Preluat de la EVZ