Autor:
Radu Andreea
| vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 534 Vizualizari

Fethullah Gulen îl acuză pe Erdogan

Clericul turc Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia, a declarat că în spatele puciului eşuat s-ar afla de fapt preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează DPA.

Fethullah Gulen a declarat, joi, referitor la puciul eşuat şi la speculaţiile legate că preşedintele turc ar fi fost în spatele loviturii, că “atât de multe dovezi au apărut în ultimele zile încât acest lucru a devenit o certitudine”, potrivit DPA, ziarului german Die Zeit şi ziarului spaniol El Pais.

Erdogan a planificat lovitura de stat cu un an înainte şi a trebuit doar să aştepte momentul potrivit, a declarat Gulen, care trăieşte în exil în SUA din 1999. 

La începutul acestei luni, guvernul turc a cerut în mod oficial Washingtonului extrădarea clericului în vârstă de 78 de ani, inamicul numărul unu al Ankarei, aminteşte DPA. 

Recep Tayyip Erdogan se foloseşte acum de lovitura de stat eşuată pentru a-şi consolida puterea, a amai spus Gulen. 

Fethullah Gulen a declarat că în noaptea de 15 iulie, Erdogan a râs în momentul în care avionul lui a aterizat la Istanbul după ce membrii armatei au lansat puciul. “Se întâmplă conform planului. El a declarat asta la aeroport”, a declarat Gulen. 

Erdogan a numit lovitura de stat un ‘dar de la Dumnezeu’, spunând că Turcia ‘avea nevoie de aşa ceva’ pentru a nu respecta legea şi pentru a persecuta mai mulţi oameni. 

Şeful statului major şi şeful serviciului de informaţii ‘ştiau tot ceea ce se întâmplă’, a adăugat Gulen. 

Gulen a afirmat că a cerut ca o comisie internaţională formată din experţi din Statele Unite ale Americii, Germania, Olanda şi alte ţări să investigheze tentativa de lovitură de stat şi circumstanţele sale, potrivit Agerpres.

Guvernul turc a ignorat recomandarea sa, a mai spus Gulen, adăugând că, în cazul în care o astfel de comisie ar găsi o dovadă că el a fost direct implicat în tentativa de lovitură de stat, atunci va suporta consecinţele. 

Totodată, el a afirmat că nu crede că Turcia va îndeplini prea curând condiţiile care i-au fost impuse pentru a putea adera la UE şi a spus că ţara ar trebui ameninţată cu impunerea de sancţiuni internaţionale.Tag-uri:
tentativa de puci, erdogan acuzat, gulen acuza, Fethullah Gulen, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Turcia, puci esuat, Turcia lovitura de stat, Anakara, SUA

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ACUZAŢII ULUITOARE. Clericul Fethullah Gulen îi ATACĂ DUR pe Erdogan: “Lovitura de STAT din Turcia a fost pusă la cale chiar de el”. Pe ce se bazează.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gulen-si-erdogan-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gulen-si-erdogan-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 534 Vizualizari Fethullah Gulen îl acuză pe Erdogan Clericul turc...

Preluat de la EVZ