După ce datele a circa 500 de milioane de clienți ai serviciilor Yahoo (nume, adrese de e-mail, numere de telefoane, parole etc.) au fost compromise, specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender le recomandă utilizatorilor conturilor Yahoo să urmeze câteva sfaturi de securitate.

În primul rând, recomandă specialiștii, „schimbați parola contului în cel mai scurt timp și asigurați-vă că folosiți metode de autentificare în mai mulți pași, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, și numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate”.

Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail e folosită în procesul de logare. „Este important să nu refolosiți pe viitor vechea parolă”, avertizează Bitdefender.

De asemenea, ei atrag atenția asupra unor posibile „campanii de phising” (înșelăciune).

„De regulă, răufăcătorii profită de breșe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se așteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breșei asupra datelor personale, șansele ca aceștia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

Altă recomandare: „Instalați o soluție de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fișiere atașate cu conținut periculos”. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar amenințări de tip ransomware care blochează accesul la fișiere și solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

„Breșele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puține ori, hackerii care intră în posesia acestor informații abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se așteaptă să fie contactată, aceasta este mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informații suplimentare solicitate de hackeri”, arată, într-un comunicat, Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.

rootstireaActualitate/Esential
După ce datele a circa 500 de milioane de clienți ai serviciilor Yahoo (nume, adrese de e-mail, numere de telefoane, parole etc.) au fost compromise, specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender le recomandă utilizatorilor conturilor Yahoo să urmeze câteva sfaturi de securitate. În primul rând, recomandă specialiștii, „schimbați parola contului...

Preluat de la romania ntv