loading…

Vicepreședintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluție pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

”În actualele prevederi ale Constituției, legii răspunderii ministeriale și regulamentului Senatului, cele trei acte normative care sunt aplicabile în speță, nu avem niciun motiv și nu există nicio prevedere care să determine reluarea unui vot definitiv, al cărui rezultat a fost consfințit printr-o hotărâre, negativă, e adevărat, cum a cerut Curtea Constituțională, în speța Șova, care este și publicată în Monitorul Oficial. Subiectul este, din punctul meu de vedere, închis”, a declarat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice.

El a mai spus că votul ar putea fi reluat doar în condițiile în care CCR ar da o decizie care ar spune că a fost un incident procedural și s-a aplicat greșit un act normativ.

”Indiferent cine cere, că cere un partid, că cere inclusiv un senator, chiar cel în speță, votul nu poate fi reluat. Iar dacă cere dl. Oprea, el poate lua orice decizie. Până la urmă nici demisia nu e de neavut în vedere”, a adăugat Chelaru.

În opinia lui, decizia invocată de liberali se referă la o altă problemă.

PNL a invocat decizia 223/2016, care se referă la cu totul altă situație, nu are nicio legătură cu speța. Articolul 64 din Constituție se referă la organizarea internă a Parlamentului, la bugetul Parlamentului, la alegerea organelor interne și așa mai departe”, a conchis Ioan Chelaru.

Liberalii au anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că vor solicita reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea și îi cer liderului PSD, Liviu Dragnea, să fie de acord cu reluarea procedurii. Liberalii spun că senatorii PNL au votat ”deschis și favorabil continuării anchetei penale” și că voturile împotrivă au venit de la ”PSD, ALDE și acoliții”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că social-democrații nu vor bloca reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea și că ”PSD nu va avea nicio ezitare dacă se va ajunge în această situație”.

Ulterior, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scris și el pe Facebook că îi va cere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/vicepresedintele-senatului-indiferent-cine-cere-votul-in-cazul-oprea-nu-poate-fi-reluat-subiect-inchis-29052.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/vicepresedintele-senatului-indiferent-cine-cere-votul-in-cazul-oprea-nu-poate-fi-reluat-subiect-inchis-29052-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv