Autor:
Mihai Oprea
| joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 11 Vizualizari

Ştefănel Dan Marin, fostul primar al Capitalei, este de părere că demararea procedurii de insolvenţă a RADET este o măsură bună luată de Municipalitate, însă pe termen scurt.

– cine va prelua activitatea după ce instanța va decide că solicitarea de insolvenţă e una legală?
– se va înființa o altă entitate, sub forma unei societăți comerciale, care va avea ca acționar UNIC Consiliul General al Municipiului Bucuresti?
– se va prefera varianta înființării unei Direcții în cadrul PMB care va prelua „din mers” activele şi pasivele RADET-ului?
– obținerea licenței de transport agent termic înseamnă timp ( avize ANRSC, ANRE)…s-a gândit toată lumea la lucrul acesta?

– NEEXISTÂND o recunoaștere din partea PMB a datoriei istorice si neexistând contract de delegare pentru serviciul prestat,cum va recupera ELCEN banii de la RADET când Regia are o capitalizare neștiuta? ( aproximativ 15 milioane RON, din unele surse-câteva clădiri si niște utilaje);

– ce se întâmplă dacă ELCEN solicită la rândul său insolvenţa? 

ELCEN are de recuperat TVA din sumele pe care şi le-a înregistrat la “datorie” în contabilitate, deci pe termen scurt le va intra în cont o sumă de peste 150 de milioane de euro! Euro,da! Problema e alta: sunt convins că sunt destui „binevoitori” privați care vor să pună „pe picioare” sistemul, care sunt interesați de terenurile aflate în proprietatea ELCEN ( că de fierul vechi nu vreau să mai vorbesc), dar ce facem cu oamenii care lucrează în sistem? ce facem cu tariful care va creşte ( avem experiența ApaNova)? Da, știu de la „specialiștii” din energie discuția cum că ” retehnologizarea va aduce un preț mai mic al gigacaloriei”, dar să-mi arate şi mie cineva un investitor privat care nu vrea să-şi scoată banii „mâine”, adică cât mai repede. Logic, prin majoritatea tariful „la poarta fabricii”. Nu am mai auzit nimic de procesul prin care RADET solicită instanţelor revizuirea prețului de producție a ELCEN-ului….știu dânșii…subvenția încrucișată. Un vechi proverb chinezesc spune „să nu calci în apă până nu simți piatra sub picior”… am senzația că suntem în acvaplanare acum!“, a scris Ştefănel.

Acesta mai susţine şi faptul că în momentul de faţă Regia nu are aviz ANRSC.


 

Tag-uri:
Consiliul General, Municipiului Bucuresti, stefanel, stefanel dan marin, fost primar, stefanel fost primar, primarul capitalei, RADET, ELCEN, RADET insolventa

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost primar al Capitalei ARUNCĂ BOMBA: „Insolvenţa RADET aduce în conturile ELCEN foarte mulţi bani!“.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/avarie-radet-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/avarie-radet-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Mihai Oprea | joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 11 Vizualizari Ştefănel Dan Marin, fostul primar al Capitalei,...

Preluat de la EVZ