loading…

Prim-ministrul Turciei a anunțat, că, începând din acest an, se va renunța la ora de iarnă și va rămâne la ora de vară pe tot parcursul anului calendaristic, iar, în urma acestei decizii, ora de disputare a ultimelor meciuri din grupa L a Europa League va fi modificată.

La începutul acestei luni, printr-o decizie luată de Ministerul Energiei și aprobată de guvern, Turcia a anunțat că va renunța la ora de iarnă și va rămâne la ora de vară pe tot parcursul anului. Asta înseamnă că locuitorii Turciei nu vor mai da ceasurile înapoi pe 30 octombrie, iar modificarea afectează și fotbalul, scrie Mediafax.

Nu doar pe cel turcesc, ci și pe Steaua, vicecampioana României, echipă care va juca în ultima etapă din faza grupelor Europa League cu Villarreal, în Spania, de la aceeași oră la care Osmanlispor va juca cu FC Zurich. Partidele au fost reprogramate de UEFA pentru ora 19:00 a Turciei, deci ora 18:00 a României și ora 17:00 a Europei Centrale.

”Am decis să anulăm diferența de oră între iarnă și vară. Nu vor mai exista confuzii acum, ora va rămâne aceeași mereu”, a sps Binali Yildirim, prim-ministrul Turciei. Potrivit calculelor, Turcia economisește între 800 de milioane și un miliard de kilowați oră de electricitate prin sincronizarea orelor de lumină naturală cu programul de lucru, echivalentul producției anuale ale unei centrale hidroelectrice de capacitate medie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/turcia-va-renunta-la-ora-de-iarna-iar-programul-meciurilor-din-europa-league-se-va-modifica-29056.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/turcia-va-renunta-la-ora-de-iarna-iar-programul-meciurilor-din-europa-league-se-va-modifica-29056-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv