Autor:
Felix Mihai Badea
| joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 17 Vizualizari

Dan Voiculescu

Instanţa supremă ia în discuţie, vineri, primul termen în apel al dosarului „Şantaj la Antene” în care Dan Voiculescu a fost condamnat de prima instanţă la doi ani de închisoare alături fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, care a primit trei ani şi jumătate, în timp ce fiica fostului lider conservator, Camelia, a fost condamnată cu suspendare.

Justiţie

În data de 12 mai, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj, hotărârea nefiind definitivă. În aceeaşi cauză, au fost condamnaţi Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru şantaj şi Şerban Pop, fost şef al ANAF, la doi ani de detenţie pentru pentru digulvare de informaţii nedestinate publicităţii, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanţă a decis şi condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la şantaj în timp ce Antena Group a primit o amendă penală de 350.000 de lei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la şantaj. Tot achitare s-a dispus şi în cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se întâmplă mâine: primul termen în apel al dosarului ŞANTAJ LA ANTENE va fi discutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/dan-voiculescu-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/dan-voiculescu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Felix Mihai Badea | joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 17 Vizualizari Dan Voiculescu Instanţa supremă ia în discuţie,...

Preluat de la EVZ