Autor:
Radu Pădure
| joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 777 Vizualizari

Vladimir Putin vrea să controleze tot ce mişcă

Toate structurile de securitate ale Rusiei ar urma să fuzioneze într-un mare Minister al Securităţii Statului, ca în timpul URSS.

Dimineaţa zilei de 19 septembrie: abia începeau să apară primele rezultate ale alegerilor parlamentare din Rusia, când ziarul Kommersant publica un material exploziv: Kremlinul va lansa o operaţiune majoră de restructurare a tuturor serviciilor naţionale de securitate.

Planul lui Vladimir Putin este de a crea un Minister al Securităţii Statului, reînălţând astfel în grad Serviciul Federal de Securitate (FSB) până la nivelul pe care strămoşul său, KGB, îl deţinea în timpul Uniunii Sovietice.

Potrivit materialului publicat de Kommersant, alte câteva agenţii mai mici, inclusiv Serviciul de Informaţii Externe (SVR) şi cea mai mare parte a Serviciului Federal de Protecţie (FSO), urmează să fie încorporate în noua mega-structură de securitate.

Planul urmează să fie implementat până la alegerile prezindenţiale din 2018.

Ideea de a recrea ministerul securităţii nu este nouă. Încă de când preşedintele Boris Elţîn a rupt KGB-ul în mai multe componente, acestea au căutat să-şi redobândească vechiul statut. Au existat două tentative mai serioase de refacere a Ministerului Securităţii, în 2004 şi 2012, însă de fiecare dată Vladimir Putin a fost cel care a blocat iniţiativele.

Vladimir Frolov, expert în securitate, citat de The Moscow Times, a declarat:

„Putin a dorit să menţină competiţia în comunitatea de informaţii.”

Însă situaţia pare că s-a schimbat, mai mulţi experţi în securitate declarând pentru publicaţia moscovită că o astfel de regrupare a blocului de informaţii este foarte plauzibilă, mai ales după crearea Gărzii Naţionale.

Lucru grăitor, purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să nege informaţiile publicate de Kommersant şi preluate de mai multe organe de presă apropiate puterii.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Vladimir Putin, Serviciul Federal, Uniunii Sovietice, Serviciului Federal, Boris El, Ministerului Securită, Vladimir Frolov, The Moscow, Gărzii Na, Ghenadi Gudkov, Marii Terori, Potrivit Kommersant

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Putin creează un Super-KGB pentru a-şi APĂRA tronul de la Kremlin.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/putin-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/putin-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 777 Vizualizari Vladimir Putin vrea să controleze tot ce mişcă ...

Preluat de la EVZ