loading…

Început de an școlar neplăcut pentru o elevă de 13 ani din România care studiază în Spania, la Instituto de Educación Secundaria BENICALAP din Valencia.

Profesorul de educație plastică ar fi umilit-o în fața clasei, spunându-i să își schimbe numele pentru că el nu îl ințelege, iar incidentul s-ar fi repetat și câteva zile mai târziu. Problema ar fi apărut în momentul în care profesorul a început să strige catalogul și a ajuns la numele fetiței din România.

“Când a ajuns la ea, a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu asta nu înțeleg. Locuiesc de 10 ani în Spania, eu și soțul meu muncim și plătim taxe la fel ca oricare alt cetățean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a declarat mama fetei pentru o publicație spaniolă, potrivit gazetaromaneasca.com.

Potrivit mamei elevei, scena s-a repetat și o săptămână mai târziu. Acum, părinții fetiței au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente, notează vocea.biz.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/o-eleva-romanca-umilita-la-o-scoala-din-spania-pleaca-in-nenorocita-ta-de-tara-si-schimba-ti-numele-29058.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/o-eleva-romanca-umilita-la-o-scoala-din-spania-pleaca-in-nenorocita-ta-de-tara-si-schimba-ti-numele-29058-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv