Monica Niculescu (55 WTA) și Patricia Țig (135 WTA) s-au calificat, azi, în sferturile de finală ale turneului de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce au trecut în optimile de finală de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), respectiv belgianca Kirsten Flipkens.

Niculescu (28 de ani, 55 WTA), a cincea favorită, a avut nevoie de oră și 32 de minute pentru a se califica între cele mai bune opt jucătoare la turneul de la Seul, unde ar putea juca cu principala favorită, Irina Begu, care va trebui să treacă în optimi de Jana Cepelova, din Slovacia.

În primul set a întâlnirii din optimi, cu Anna Karolina Schmiedlova, sportiva din România s-a desprins la scorul de 3-1, cu două break-uri și nu a mai cedat avantajul până la finalul manșei, adjudecată cu 6-2. Actul al doilea a fost dominat tot de Monica Niculescu, care a condus cu 3-0 și 4-2, reușind apoi break-ul decisiv și a închis meciul cu 6-2, 6-2.

Patricia Țig (135 WTA) a trecut în două seturi cu Kirsten Flipkens (30 ani, 58 WTA). În prima manșă, jucătoarea din România a condus cu 4-2, însă belgianca a revenit și a restabilit egalitatea, dar Țig nu a cedat, a reușit două game-uri consecutive și s-a impus cu 6-4.

În manșa secundă, jocul s-a disputat după același scenariu. Țig s-a distanțat la 4-2, Flipkens a reușit să egaleze la 4, după care jucătoarea clasată pe locul 135 în lume, a făcut două game-uri la rând și a câștigat cu 6-4, 6-4.

Patricia Țig și Monica Niculescu și-au asigurat un cec de 5.900 de dolari și 60 de puncte WTA și va juca în turul următor cu învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franța/N. 4) și Sara Sorribes Tormo (Spania).

rootstireaActualitate/Esential
Monica Niculescu (55 WTA) și Patricia Țig (135 WTA) s-au calificat, azi, în sferturile de finală ale turneului de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce au trecut în optimile de finală de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), respectiv belgianca Kirsten Flipkens. Niculescu (28 de ani, 55...

Preluat de la romania ntv