Autor:
Radu Pădure
| joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 51 Vizualizari

ISIS deţine arme chimice

ISIS ar fi tras o rachetă chimică asupra tupelor americane din Irak, a anunţat Pentagonul.

O rachetă care a lovit la câteva sute de metri de trupele americane de la baza aeriană Qaiara, de lângă Mosul, pare să fi conţinut gaz muştar, numit şi iperită. Nu s-au înregistrat victime în baza care adăposteşte câteva sute de militari americani,.

Dacă informaţia s-ar confirma, ar fi primul atac cu arme chimice asupra coaliţiei internaţionale antiteroriste care acţionează în Irak. Trupele staţionate la Qaiara sunt dotate cu echipamente şi tratamente anti-chimice.

O declaraţie a Pentagonului arată:

„Pe 20 septembrie, după-amiază, baza irakiană din Qaiara a fost atacată cu tir indirect. Primul test al resturilor proiectilului a avut un rezultat pozitiv, demonstrând că a fost vorba de gaz muştar. Arma, probabil o rachetă sau un obuz de mortier, nu a lovit cu precizie.”

După procesul de decontaminare, nimeni din personalul bazei nu a prezentan semne de expunere la gazul muştar, au declarat oficialii Pentagonului.

Până acum, în Irak s-au înregistrat circa 20 de cazuri de atacuri cu arme chimice, însă doar asupra forţelor kurde, un sfert dintre atacuri folosind gaz muştar.

În cantităţi mari, gazul muştar sau iperita poate mutila sau ucide prin distrugerea pielii, ochilor şi căilor respiratorii.

Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, se află sub ocupaţia ISIS de doi ani, însă se aşteaptă ca o mare bătălie pentru eliberarea sa să înceapă în perioada imediat următoare.

Tag-uri:
isis, arme chimice, atac, irak, mosul, mustar, iperita

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISIS, atac cu arme chimice asupra unei baze americane.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/isis_2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/isis_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 22 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 51 Vizualizari ISIS deţine arme chimice ISIS ar fi tras...

Preluat de la EVZ