loading…

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, a fost plasată de DNA sub control judiciar pentru 60 de zile pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și două fapte de instigare la spălare de bani.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că, în decembrie 2009, Ioana Băsescu i-a cerut lui Silviu Ioan Wagner, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale, care se desfășurase în toamna aceluiași an, scrie Mediafax.

“În baza acestei solicitări, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan a încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de inculpata Băsescu Ioana care a și intermediat încheierea tranzacției. În baza acestui contract, la data de 16 februarie 2010 s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferența de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziția inculpatului Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului că nu a primit niciun document justificativ pentru suma achitată în avans. Și de această dată, serviciile respective nu au fost prestate, societatea reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan, neavând nevoie reală de publicitate”, potrivit comunicatului de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Anchetatorii mai spun că firma «prestatoare» nu desfășurase înainte de acest contract activități comerciale semnificative și nici nu avea experiență relevantă în domeniul publicității.

“La data de 19 februarie 2010 (la două zile de la încasarea banilor), firma respectivă a virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu. Între cele două societăți nu au existat în realitate niciun fel de operațiuni comerciale, iar prin transferul bancar s-a urmărit exclusiv ascunderea originii infracționale a banilor proveniți din prejudicierea societății de stat reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, banii au fost folosiți de Ioana Băsescu și Giovanni – Mario Francesco pentru a achita o excursie în Cuba și pentru cheltuielile de pe parcursul acestei deplasări.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ioana-basescu-sub-control-judiciar-pentru-instigare-la-spalare-de-bani-si-abuz-in-serviciu-29044.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ioana-basescu-sub-control-judiciar-pentru-instigare-la-spalare-de-bani-si-abuz-in-serviciu-29044-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv