loading…

Firma Bosch lansează sistemul de injecție pe bază de apă, care reduce consumul de carburant cu 13%, mai ales când viteza este mare, iar motorul mașinii este supraturat.

„Prin sistemul nostru de injecție de apă demonstrăm că motorul cu ardere internă încă mai are câțiva ași în mânecă”, declară dr. Rolf Bulander, președintele diviziei Soluții de mobilitate Bosch și membru al Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH, într-un comunicat citat de Mediafax.

Economia de carburant asigurată de această tehnologie Bosch este sesizabilă la majoritatea tipurilor de mașini, la acelea cu motoare cu cilindre redusă, cu trei și patru cilindri.

Potrivit companiei furnizoare, inovația nu are efect doar asupra economiei de carburant, putând să facă autovehiculele mai puternice. „Injecția de apă poate asigura acel impuls suplimentar oricărui motor supraalimentat”, declară Stefan Seiberth, președintele diviziei Gasoline Systems din cadrul Bosch. Unghiurile de aprindere mai timpurii asigură o funcționare și mai eficientă a motorului. Pe baza acestora, inginerii pot obține o putere suplimentară a motorului, chiar și în cazul autovehiculelor sport puternice.

La baza acestei tehnologii inovatoare pentru motor se află un fapt simplu: un motor nu trebuie lăsat să se supraîncălzească. Sistemul de injecție cu apă distilată trebuie să fie reumplut cel mult la câteva mii de kilometri. Iar dacă rezervorul rămâne gol nu există motive de îngrijorare: motorul va funcționa în continuare, se arată în comunicatul Bosch.

Grupul Bosch este prezent pe piața din România de peste 20 de ani și numără aproximativ 3.200 de angajați în patru entități. În anul 2015, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 272 milioane de euro pe piața din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.

În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/apa-in-loc-de-carburant-primul-sistem-de-injectie-cu-apa-comercializat-de-bosch-29047.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/apa-in-loc-de-carburant-primul-sistem-de-injectie-cu-apa-comercializat-de-bosch-29047-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv