Autor:
Otilia Matei
| joi, 22 septembrie 2016 | 1 Comentarii
| 1508 Vizualizari

O echipă de arheologi din Polonia a descoperit un obiect inedit: o capsulă a timpului, veche de aproximativ 80 de ani. Artefactul a fost găsit în oraşul Zlocieniec, iar obiectele din interior sunt în perfectă stare de conservare.

În interiorul cilindrului datat 1934, arheologii au găsit numeroase fotografii, ziare, monede şi cărţi din perioada în care această parte a Poloniei era sub ocupaţie nazistă, scrie Descoperă.ro

În urma unor amănunţite analize, s-a stabilit faptul că respectivul obiect a fost îngropat pe data de 22 aprilie 1934, ziua în care a fost pusă piatra de temelie a clădirii Ordensburg Krossinsee, şcoala de antrenament a membrilor Partidului Nazist. 

Pentru a ajunge la obiect, arheologii a avut de furcă cu numeroasele straturi de beton gros, totodată, fiind nevoiţi să fie extrem de atenţi la minele pe care le găsiseră în jurul capsulei. 

Potrivit sursei citate, în interior s-au găsit numeroase fotografii (inclusiv imagini cu Adolf Hitler), publicaţii din acea perioadă, două copii ale volumului ,,Mein Kampf”, monede, broşuri cu oraşul Zlocieniec (pe atunci Falkenburg), dar şi o scrisoare adresată generaţiilor viitoare.

Artefactele au fost predate Muzeului Naţional din Szczecin, urmând să fie cercetate de laboratoarele de specialitate, iar mai apoi, expuse publicului larg.

Tag-uri:
polonia, capsula, descoperire arheologica, capsula nazista, germania nazista, polonia ocupata de nazisti, fotografii, ziare, monede, carti, partidul nazist, Zlocieniec, Mein Kampf

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANII TERORII din Polonia ocupată de NAZIŞTI, scoşi la lumină. Ce conţinea o capsulă a timpului îngropată în urmă cu 80 de ani de către membrii partidului lui Hitler. Descoperirea ar putea schimba istoria statului est-european | GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/7_28-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/7_28-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | joi, 22 septembrie 2016 | 1 Comentarii | 1508 Vizualizari O echipă de arheologi din Polonia a...

Preluat de la EVZ