Autor:
Simona Stupar
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 117 Vizualizari

Consiliul Afaceri Generale a adoptat, ieri, cadrul legal care va permite, în premieră, Uniunii Europene să aplice sancțiuni autonome pentru membrii ISIS/Da’esh și Al Qaida și pentru persoanele sau organizațiile care le susțin.

Până acum sancțiunile puteau fi aplicate doar persoanelor sau entităților care se aflau pe o listă a ONU sau a statelor membre UE, care acționau individual.

UE va putea impune restricții de călătorie și vor putea îngheța conturile sau proprietățile celor care sunt identificați ca având legături cu ISIS sau Al Qaida. Asta înseamnă că toate proprietățile lor din UE vor fi sechestrate și li se va interzice transferul de bani către persoane sau firme cuprinse pe listele de suspecți.

Măsuri restrictive

Printre cei vizați se află cei care au participat la planificarea sau punerea în practică a atacurilor teroriste sau au furnizat organizațiilor tero riste bani, petrol sau arme, ori au fost antrenați de teroriști. Pot fi cuprinși pe listă cei care au recrutat, incitat sau provocat activități de spriijin al teroriștilor, sau au fost implicați în încălcări ale drepturilor omului în afara UE, inclusiv răpiri, violuri, violență sexuală, mariaje forțate și sclavie.

Măsurile pot fi luate atunci când ei vor să intre sau să iasă din UE, pentru a sprijini sau a lupta alături de ISIS ori Al Qaida sau pentru a fi antrenați de ei – în special așa-numiții „luptători străini”.

Oricine se poate afla pe listă, inclusiv cei care au cetățenie a statelor UE sau cei care au acționat în afara Europei și acum se întorc acasă. Listele cu persoane și entiăți vizate vor fi aprobate printr-o decizie a Consiliului UE.

Tag-uri:
uniunea europeana, isis, Al Qaida, UE, ISIS, Simona Stupar

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Europeană înăsprește sancțiunile ANTITERORISTE. Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a preveni ATENTATELE .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-foto-baza-ue-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-foto-baza-ue-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 117 Vizualizari Consiliul Afaceri Generale a adoptat, ieri, cadrul...

Preluat de la EVZ