Autor:
Daniel Spasov
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 143 Vizualizari

Ionuț Stancu Filișan

Pentru prima dată în istoria României un jucător român de tenis în scaun rulant ajunge în topul Federației Internaționale de Tenis (ITF) pe poziția 172.

Jucătorul Filișan Stancu Ionuț (27 ani) este începând de luni, 19.09.2016, numărul 172 în lume, după ce a jucat sferturi de finală la turneul Open Baía de Setúbal din Portugalia. Românul a acumulat un total de 77 de puncte în urma participării la 9 turnee în anul curent.
Filișan Stancu Ionuț: “Mă bucur că am putut obține această clasare, este un vis care se împlinește treptat. Tenisul în scaun rulant este puțin popularizat la noi în țară, însă suntem câțiva sportivi care încercăm să facem performanță, să facem cinste țării noastre și să inspirăm alte persoane cu dizabilități să iasă din cochilie, să practice sport, să se integreze.”

Despre tenisul în scaun rulant
În cazul tenisului în scaun rulant, mingea poate cădea în teren de două ori înainte ca jucătorul să o returneze. Jucătorii folosesc scaune speciale, majoritatea cu roțile orientate spre corp, pentru a putea executa viraje și întoarceri rapide, necesare jocului de tenis. Aceste scaune sunt prevăzute cu centuri de siguranță care nu le permit sportivilor să ridice sezutul în timpul punctelor, lucru interzis de regulamentul ITF. Terenul și fileul respectă aceleași standarde ca în cazul jocului de tenis pe picioare.

Despre Filișan Stancu Ionuț
Filișan Stancu Ionuț a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității din București, este fost masterand al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
A început să practice tenisul în scaun rulant la vârsta de 22 ani, în 2011, după ce a practicat sporturi precum baschetul în scaun rulant, paravolley, tenis de masă sau înot.
Ionuț Stancu Filișan este legitimat la CS Lamont Cluj-Napoca.
Activitatea lui poate fi urmarită pe pagina oficială de Facebook:
https://www.facebook.com/filisansionut/

Tag-uri:
tenis, ionut stancu filisan, turneu, portugalia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un jucător de tenis face istorie pentru România.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/filisan-meci-demonstrativ-brd-open-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/filisan-meci-demonstrativ-brd-open-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialTenis
Autor: Daniel Spasov | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 143 Vizualizari Ionuț Stancu Filișan Pentru prima dată în...

Preluat de la EVZ