loading…

Președintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, a declarat că, dacă proiectul de lege privind stabilirea prețului de referință la asigurările RCA nu va fi votat în varianta convenită, atunci transportatorii nu au o altă soluție decât să protesteze în fața Parlamentului.

Dacă va fi nevoie să venim la Parlament pentru că am fost mințiți și duși cu zăhărelul înainte de campania electorală. Dacă Parlamentul va refuza să treacă la tariful de referință, cu siguranță ne vom trezi într-un protest în fața Parlamentului. Altă soluție nu avem”, a declarat președintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, în condițiile în care OUG aprobată de Guvern oferă o soluție doar pe termen scurt, prin înghețarea tarifelor pe o perioadă de șase luni.

El a acuzat faptul că proiectul de lege a fost modificat pe traseul parlamentar în detrimentul transportatorilor.

Forma pe care o pregătisem împreună cu domnii parlamentari din Senat, de la Comisia de buget finanțe, după ce a fost validată în urma declarațiilor de săptămâna trecută, a plecat către Camera Deputaților, către Comisia transporturi. Aseară (luni seara – n.r.), înțeleg pe surse, a fost o reevaluare a acestui material în Comisia de buget finanțe, la care noi nu am fost invitați. Am constatat că toate elementele care schimbau principiul de bază al construcției tarifului RCA au dispărut. (…) Surpriza este totală, pentru că s-a acceptat inițial o schimbare de principiu care ulterior nu a mai funcționat. Dacă ar fi funcționat, am fi văzut Parlamentul țării din nou la fel de entuziasm, spunând: Ok, bine că s-a dat ordonanța, o așteptăm în Parlament, le compilăm și iese legea cu noile modificări, însă cu principiul tarifului de referință nu doar pentru șase luni, ci un principiul de drept care să instaureze ordine în sectorul de asigurări RCA”, a adăugat Hagiu.

Reprezentantul Federației Operatorilor Români de Transport a afirmat că noul text din Parlament este copiat din textul Ordonanței de Urgență a Guvernului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/transportatorii-ameninta-cu-proteste-in-fata-parlamentului-28964.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/transportatorii-ameninta-cu-proteste-in-fata-parlamentului-28964-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv