Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 108 Vizualizari

Sediul HexiPharma

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că se încearcă muşamalizarea scandalului Hexi Pharma, procurorul de caz fiind schimbat, iar probele fiind trimise doar în Cehia, la Praga, pentru analize.

“Miza e suficient de mare ca procurorul Rodica Jercan, cu 23 de ani de experiență în magistratură, să dispară după doar câteva săptămâni din dosarul Hexi Pharma, fără ca publicul să știe nimic, ca și cum nu în numele interesului public lucrează, cercetează și acuză procurorul. Așa e că n-ați știut că Parchetul General i-a luat cazul procurorului? N-ați știut pentru că interesul e să nu știți!”, scrie Tolontan, pe blogul tolo.ro.

El mai arată că probele în cazul hexi Pharma au ajuns la Institutul Cantacuzino, unde directorul a fost “instruit” de SRI. “În materie de biocide, institutul nu e suficient de bun, spune chiar Ministerul Sănătății, ca să valideze dezinfectanții la punerea lor pe piață, dar e util când e de pus la cale o acoperire a unui trecut vinovat al autorităților”, arată jurnalistul

Potrivit lui Tolontan, ar fi fost nevoie de mai multe analize, nu doar cele de la Praga, pentru licenţierea unor dezinfectanţi. “De ce s-au trimis substanțele pentru analiză doar la laboratorul din Praga, câtă vreme nici Praga, de una singură, nu e suficientă pentru o nouă licențiere?! Mișcările acestea au o logică doar dacă se urmărește izolarea scandalului Hexi cu pagube cât mai mici pentru sistem. Nici asta n-ați știut, că Parchetul a trimis analizele numai în Cehia, nu și în Germania, Anglia sau Franța. N-ați știut pentru că ei consideră că e bine să nu știți!”, scrie pe blogul tolo.ro.

“Mușamalizarea Colectiv, ascunderea infecțiilor nosocomiale (Spitalul de Arși şi Spitalul Județean din Suceava sunt doar exemplele cele mai recente), imunitatea lui Gabriel Oprea și mușamalizarea Hexi Pharma sunt forme de neasumare a modului în care statul se comportă cu proprii cetățeni”, concluzionează Cătălin Tolontan.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tolontan: “Efectul Colectiv se mușamalizează. Și imunitățile revin”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/hexipharma6-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/hexipharma6-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 108 Vizualizari Sediul HexiPharma Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe...

Preluat de la EVZ