loading…

Rusia va trimite un portavion în estul Mării Mediterane, în largul Siriei, pentru suplimentarea capacităților militare în această zonă, anunță Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenției Tass.

“În momentul de față, grupul naval rus din estul Mării Mediterane dispune de șase nave de atac și de trei nave logistice. Pentru suplimentarea capacităților de luptă, intențioinăm să trimitem portavionul Amiral Kuznețov și grupul naval aferent”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Rusia desfășoară operațiuni militare în Siria pentru susținerea Administrației Bashar al-Assad.

În paralel, Statele Unite și alte țări occidentale susțin grupurile insurgente care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Atât Rusia cât și o coaliție coordonată de Statele Unite atacă poziții ale organizației teroriste Stat Islamic.

Moscova a respins miercuri acuzațiile Statelor Unite și ale ONU că ar fi atacat un convoi umanitar în Siria, subliniind că nu este implicată în acest incident și cerând o investigație internațională independentă.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rusia-trimite-un-portavion-in-marea-mediterana-in-largul-siriei-28982.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rusia-trimite-un-portavion-in-marea-mediterana-in-largul-siriei-28982-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv