loading…

O dronă americană de atac de tip Predator s-a aflat în zona în care a fost bombardat un convoi umanitar ONU, în Siria, susține Ministerul rus al Apărării, sugerând că raidul aerian, atribuit de Occident Rusiei, a fost efectuat de aparatul militar american.

Generalul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat că drona americană decolase din baza turcă de la Incirlik și a ajuns în zona convoiului cu câteva minute înainte de atac, notează Mediafax.

“Doar proprietarii dronei știu ce făcea acolo în acel moment, ce misiuni avea”, a declarat Konașenkov, conform site-ului agenției Reuters.

Oficialul rus a subliniat că Moscova nu trage nicio concluzie privind prezența dronei americane, precizând însă că aparatele de acest tip sunt dotate cu rachete aer-sol.

Konașenkov a reiterat că Rusia nu este implicată în niciun fel în atacul asupra convoiului ONU comis luni în zona Alep. Occidentul susține că Rusia este responsabilă măcar indirect de bombardamentul soldat cu cel puțin 12 morți. Moscova a acuzat Washingtonul de un alt atac aerian în Siria, efectuat în zona Deir al-Zor și soldat cu moartea a zeci de militari sirieni. Statele Unite au recunoscut responsabilitatea, explicând că a fost o eroare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rusia-sustine-ca-o-drona-de-atac-a-sua-era-in-zona-bombardamentului-contra-convoiului-onu-din-siria-28997.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rusia-sustine-ca-o-drona-de-atac-a-sua-era-in-zona-bombardamentului-contra-convoiului-onu-din-siria-28997-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv