loading…

Poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare într-un oraș din SUA, în urma acestui incident membrii familiei sale au confruntat polițiștii, respingând declarația acestora cum că bărbatul avea asupra sa o armă, zeci de persoane s-au alăturat apoi protestului, informează site-ul postului Telesur.

Incidentul a avut loc în orașul american Charlotte din statul Carolina de Nord, scrie Mediafax.

Bărbatul ucis a fost identificat drept Keith Lamont Scott.

Un martor a declarat jurnaliștilor că Scott “nu avea asupra sa o armă”, ci “avea în mâinile sale o carte”. Alți membrii ai familiei lui Keith Lamont Scott susțin că acesta “citea o carte și nu deținea vreo armă”.

Conform fratelui victimei, polițistul care l-a împușcat mortal pe Scott era sub acoperire și nu purta uniformă.

“Acesta aștepta să-și ia fiul de la școală, iar Poliția nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenția asupra lui, a început să strige că are o armă și l-a împușcat. Cred că l-au împușcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort”, a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

Doisprezece polițiști au fost răniți în cadrul ciocnirilor violente dintre protestatari și Poliție, Autostrada interstatală 85 fiind blocată de contestatari.

În declarația Poliției se menționează faptul că bărbatul era înarmat și o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliție se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieșit înarmată dintr-un vehicul.

Poliția americană a împușcat mortal 193 de persoane de culoare în anul 2016, potrivit unui bilanț efectuat de The Guardian. În anul 2015, fiind ucise 300 de persoane de culoare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/protest-intr-un-oras-din-sua-dupa-ce-un-barbat-de-culoare-a-fost-impuscat-mortal-de-politie-28985.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/protest-intr-un-oras-din-sua-dupa-ce-un-barbat-de-culoare-a-fost-impuscat-mortal-de-politie-28985-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv