Autor:
Radu Ştefănescu
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 156 Vizualizari

Radu Ştefănescu | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 21 septembrie s-au născut H. G. Wells, Stephen King, Leonard Cohen, Larry Hagman, Marius Popp, Păuniţa Ionescu, Iosif Sârbu, Valeriu Sterian, George Crin Laurenţiu Antonescu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Codrat şi Proorocul Iona. Nimic în „Kalendar”.

Zi fastă. Ultima zi de vară, vară care ţine de la solstiţiul de vară, la echinocţiul de toamnă. Mâine, 22 septembrie la ora 17:21:03, este echinocţiul de toamnă, Soarele, descendent, taie ecuatorul celest, sursă Obseratorul Amiral Urseanu sub semnătura ilustră a dr. Harald Alexandrescu.

Marturisesc că am şi am avut prieteni buni, mulţi astronomi. Îmi lipsesc enorm şi îmi sângerează sufletul după Irina Predeanu şi Harald Alexandrescu. Acum, aceşti buni prieteni studiază stelele de aproape, din Mâna lui Dumnezeu. Îmi lipsesc discuţiile interminabile, proiectele la care lucram împreună, apariţiile în public şi la televizor, care făceau mare audienţă.

După cum îmi lipseşte Amir Mushirzadeh, doctor în matematică, astronomie şi filozofie, şeful de la Nur-e-Dasht, celebrul observator Lumina Deşertului, ultimă redută a ştiinţei adevărate în calea explicaţiilor absurde, şi el plecat acum trei ani, către stele, la venerabila vârstă de 102 ani.

Erau astronomi de vârf şi persoane foarte inteligente şi instruite. Poate că aici este explicaţia, de ce ei acceptau să discute corect şi elegant despre astrologie, iar alţi oameni de ştiinţă resping a priori astrologia, cu cuvinte jignitoare. Sufletele mici, chiar cu doctorate, sunt obtuze şi intolerante!

Îmi amintesc lungile discuţii avute cu Harald în cupola observatorului din Bucureşti. Pe atunci nu era turbulenţa asta atmosferică, nici luminozitatea nocturnă a oraşului, se mai puteau face observaţii bunicele cu marele refractor ecuatorial al amiralului. Dar, importante erau discuţiile noastre. Eu aduceam cafeaua, Harald biscuiţii. Făcuţi în casă, după o reţetă portugheză. Dacă nu ştiaţi, Harald s-a născut în Portugalia, era cu câţiva ani mai mare ca mine. Familia lui a fost un exemplu de patriotism, de atitudine corectă şi de poziţie verticală pe calea istoriei. Diplomaţi, care au refuzat nazificarea României. Harald avea o slăbiciune pentru locul lui natal, pentru Portugalia. Mereu îmi povestea, despre una şi despre alta, istorii lusitane. Eu îi răspundeam cu poveştile mele din Orient, întâmplări adevărate, sau pilde cu Nastratin Hogea.

În amintirea Capricornului Harald Alexandrescu, un asteroid îi poartă numele, dar o să vă spun şi eu o pildă pe care i-am spus-o când, pe nepusă masă, s-a înorat şi a început să plouă de s-a ales praful de observaţiile noastre. Cum plouă aici, în Prahova submontană, de două zile.

Nastratid Hogea a fost chemat, cu multe rugăminţi, într-o regiune unde nu plouase de mult timp, era mare secetă. Înţelepţii de pe acolo au spus, că, numai Nastratin mai poate găsi ceva, ei au încercat totul, de la vrăji la rugăminţi pioase către Allah.

Cum a ajuns acolo, unde era secetă mare şi apa rară, Nastratin Hogea a cerut un lighean mare de apă. Să ştiţi că cuvântul „lighean” vine din farsi, din persană, preluat şi de turci, noi de la ei îl avem, înseamnă vas de spălat. Oamenii au dat din umeri şi au adunat ultimile rezerve de apă.

Nastratin, nici una, nici două, îşi scoate cămaşa de pe el şi începe să o spele, cu mare atenţie. Oamenii încep să murmure. „Nu aveţi nicio grijă, ştiu eu ce fac” le-a răspuns Nastratin. Ba, mai cere încă un lighean cu apă. Oamenii au luat apa de la gura copiilor şi au încropit încă un lighean cu apă. Nastratin şi-a limpezit cămaşa şi era foarte fericit. Lumea a început să strige că Nastratin îşi bate joc. „Nu aveţi nicio grijă, ştiu eu ce fac” le-a răspuns Nastratin. Apoi a stors bine-bine cămaşa şi a pus-o la uscat. Nu au trecut câtva minute şi cerul s-a acoperit de nori şi a început să plouă, ce spun eu, parcă turna cu ligheanu, pardon, cu găleatal! Lumea s-a mirat tare, dar Nastratin a spus: „Vedeţi, aşa se întâmplă de fiecare dată când îmi pun rufele la uscat!”

Nu ştiu cine şi-a pus acum rufele la uscat, dar mie îmi plouă în casă, aşa este la pustnici, la omul sărac nici boii nu trag, ba mai mult, le plouă prin acoperiş. Aşa că mă duc să iau Biblia să citesc psalmii de potolire a apei, că cei de reparare a acoperişului nu s-au scris încă!

Apoi o să mă uit în filmoteca mea după un film SF bun, doar este ziua de naştere a lui H.G. Wells, maestrul genului. Sau, să mă uit la un episod din serialul „Warehouse 13” unde apare o ipostază apetisantă a lui H.G.Wells? Văd eu, mai am timp până mâine, când, indubitabil, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Cu Uranus, retrograd, mereu prezent în zodie astăzi îţi faci griji degeaba. Lucrurile se aranjeză parcă de la sine, mai ciudat, dar se rezolvă! Dar, evită să repeţi greşelile trecutului! Dedică ziua planurilor de viitor. In relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu nu te lăsa condus numai de propria incapatanare, incearca sa negociezi şi să aflii şi parerea celui drag, celor dragi. Sănătatea este în general bună, dar protejează-ţi capul care în mod tradiţional este de natura zodiei Berbecului. Traieşte în prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasa planurile complicate şi strategiile iscusite. In a doua parte a zilei cumpărăturile şi vizitele sunt avantajate.

TAUR Eşti gata să faci pe plac celor dragi, în special celor mici din familie. Propune-le distracţii pe măsura buzunarului tău şi lasă-i pe ei să aleagă. Poţi să aduci bucurie, cu bani puţini! Încercă să convingi anturajul prin paşi mici, fără exagerări, încet, pe rând, dar sigur! Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste sanatatea si intretinerea corpului tău. Tratamente cosmetice, proceduri de fizioterapie, acupunctură, masaj, bazin, sauna sau prozaica sală de forţă. Ai de unde alege şi nu fă economie când este vorba de corpul tău. Nu uita că nu ai un suflet, ci eşti un suflet care are un corp. De care trebuie să ai grijă! Zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important!

GEMENI Ceva pare că te supără şi eşti morocănos. Oare, ţi-ai pierdut simţul umorului? Ai o dimineaţă inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor personale legate de munca, de activitatea ta. Planifică, anticipează, verifică, nu te lăsa folosit de alţii! In perioada mentionata trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi. Trebuie să începi să faci economii, fără să-ţi schimbi esential felul in care traiesti – economia este arta prin care obtii maximum de la viata. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la vremea capricioasă. Banii sunt bine aspectaţi – poţi valorifica obiectele inutile, de care nu mai ai nevoie!

RAC Tot încerci să obţii unele informaţii, mărturisiri! Nu te potoleşti până nu stabileşti ceea ce s-a întâmplat, risipind o energie care s-ar fi potrivit mai bine în scopuri mai profitabile! Nu lăsa nicio schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te veţi numi. Racii creatori, artişti şi/sau educatori sunt ceva mai avantjaţi, mai ales în a doua parte a zilei. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Un semn de foc iti poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atenţie la vremea schimbătoare – îmbracă-te cum trebuie şi nu uita umbrela.

LEU Eşti pe cale să ai mai multă grijă de tine şi de cei din jur. În acestă zi dedică mai mult timp familiei, celor dragi. Trebuie să te interesezi mai mult de problemele celor din jurul tău! Dimineaţa ai o veste bună, dar pe seară poţi să întâlneşti o opoziţie din parte celor apropiaţi. Ideile tale energice nu sunt foarte populare. Poate că ai exagerat un pic, mai gândeşte-te! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau proiect. Dă-i înainte, nu te opri pentru treburile girafelor! Tu eşti Leu! Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale!

FECIOARĂ Evită, la muncă, intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, dar şi mişcările bruşte care pot provoca crampe muşchiulare. O zi ceva mai densă. Trebuie să-ţi dozezi intensitatea efortului. Eşti avantajat în relaţiile umane. Dacă ai de negociat, bănci, leasing etc. dar şi relaţii sentimentale de lămurit atunci azi trebuie să îndrăzneşti, să insişti. Norocul este de partea îndrăzneţilor! Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex ai fi. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este foarte negativ, al amânării şi al întârzierii. Seara relaxantă.

BALANŢĂ Dimineaţa, unde activezi, acţionezi cu multă energie şi pasiune. Păcat că cei din jur nu au ritmul tău şi nu te urmează! Se apropie zodia ta, deci şi ziua de naştere, pregăteşte-te! O zi monotonă, plată, de genul celor de care mai târziu nu-ţi mai aduci aminte. Nu-ţi adormi vigilinţa, în caz contrar ţi se poate întâmpla ceva de care să-ţi aduci aminte foarte mult timp! Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânarea unor întâlniri, sau vizite. O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală. Seara plăcută, favorabilă relaţiilor sentimentale şi emoţiilor pastelate.

SCORPION Eşti pus în faţa unei situaţii total lipsită de sens. Poate unde ziua este slab aspectata astrologic. Poate unde peste tot este haos şi nepăsare. Totuşi, eşti aproape de o rezolvare logică! De toate pentru toţi! O zi furtunoasă ca un uragan la tropice. Te asaltează din toate părţile emoţii, veşti, idei, conflicte, împăcări, întâmplări – în orice caz, astăzi nu te plictiseşti! Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discuţiile cu anturajul apropiat!

SĂGETĂTOR Prea multă vorbărie şi prea multe destăinuri pot să-ţi influenţeze negativ reputaţia. “Rufele murdare se spală în familie” este un proverb vechi, respectat mereu de cei cu succes social. Veştile pe care le primeşti te îngrijorează. Sunt exagerate, bineînţeles, dar este bine să pui ordine în sistemul tău, în proiecte, idei, să planifici, să anticipezi. Aşa poţi să prevalezi! Astazi nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte poate fi mai uşor ascultată. Perioada favorizează nativii care activează în transporturi, educaţie şi comerţ. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Fereşte-te de posibile greşeli sau erori la şcoala, serviciu sau în bucătărie. Întâi gândeşte, apoi acţionează!

CAPRICORN Cu un moral bun şi tenacitate, poţi întâlni oportunităţi favorabile. Ai păreri precise despre orice întâlneşti şi nu faci un secret din ele! Poate, mai multă îngăduinţă cu cei din jurul tău! Conjunctura arată că ai o mare putere de concentrare pe termen scurt. Poţi să rezolvi problemele profesionale sau sentimentale fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul cotidian. O zi bună. Trebuie să nu exagerezi în această idee, că totul este bine, pentru că este riscantă: poţi să faci gafe şi cheltuieli extravagante. Ziua este de asemenea favorabilă nativilor din Capricorn cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. Gândeşte-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsa pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe. Trebuie să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus!

VĂRSĂTOR Azi trebuie să dai dovadă de iscusinţă şi de pasiunea ta pentru tehnologie, ca să poţi face faţă problemelor întâlnite la serviciu, sau acasă. Atenţie, eu am păţit-o, nu trece la Windows 10! Cu Venus favorabilă, domeniul sentimental este favorizat. Nu foarte mult, dar suficient ca să ai o zi plină de aluzii şi încercări galante. Nu pleca, pe seară, la drum lung! Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. O zi de cumpărături sau de lenevit acasă, pe seară. Nu-ţi fă nici un program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională. Nu exagera problemele de sănătate şi nu lua aiurea medicamente neprescrise de medic.

PEŞTI O problemă din trecut revine din nou. Eşti pe cale să primeşti reproşuri atât de la familie şi/sau de la “jumătatea” ta, legală sau nu. Gândeşte-te bine, înainte de a lua o decizie! Trebuie să-ţi optimizezi consumul de energie. Mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! În această perioadă eşti deosebit de rapid – toată lumea pare a se mira de viteza ta! Parţial adevărat este faptul că astăzi eşti foarte grăbit, ce vrei, se mai întâmplă. Nimeni nu este perfect! Scimbarea anotimpului irită şi enervează. De fapt, mai toata lumea este cu capsa pusă, sau cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă! Poate fi şi o reuniune de familie, cu probleme importante.

Tag-uri:
berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioara, scorpion, balanta, sagetator, capricorn, varsator, pesti, radu stefanescu, Horoscopul lui Dom’ Profesor, zodii, horoscop, horoscop radu stefanescu, horoscop evz

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pildă cu Nastratin Hogea | Horoscopul lui Dom’ Profesor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/horoscop-01-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/horoscop-01-465x390.jpgrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Autor: Radu Ştefănescu | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 156 Vizualizari Radu Ştefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor ...

Preluat de la EVZ