Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

Nicusor Dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR), Nicuşor Dan, a declarat, marţi, că va anunţa numele candidaţilor pentru alegerile parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor.

Potrivit news.ro, acesta nu a decis încă dacă va renunţa la mandatul de consilier general în favoarea unuia de parlamentar şi recunoaşte că se poartă discuţii cu „cinci, şase” miniştri din Cabinetul Cioloş despre o eventuală candidatură a lor din partea USR.

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România susţine că, propriu-zis, există discuţii cu „cinci, şase miniştri” despre o eventuală candidatură la parlamentare, pe listele USR. Nicuşor Dan nu a dat nume, însă i-a enumerat pe cei care nu se potrivesc cu profilul candidatului USR. ”Consider că nici Vasile Dîncu, nici Florin Georgescu nu se încadrează în noţiunea de tehnocrat, aşa cum Dacian Cioloş se încadrează, pentru că sunt foarte apropiaţi de PSD”, a spus Dan.

Nicuşor Dan, care s-a aflat pe locul doi după Gabriela Firea la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, ocupă acum un post de consilier general. El spune că încă nu ştie dacă va renunţa la acest post în favoarea unui mandat de parlamentar. ”Nu am luat încă decizia. Dar foarte curând o să o luăm, deci probabil că săptămâna viitoare. Sunt în balanţă pentru două lucruri. Unul, pentru că am candidat la Consiliul General, bucureştenii mi-au dat mandatul – încercăm să facem aici nişte lucruri pentru bucureşteni. (…) Şi faptul că oamenii aşteaptă o garanţie pentru lista de oameni pe care îi propunem în Parlament şi una din garanţii ar fi ca una dintre persoanele cunoscute din partid să fie acolo. Cam astea sunt argumentele într-o parte şi în alta”, a explicat preşedintele USR. Nicuşor Dan spune şi că nu va negocia cu partidele politice pentru susţinerea unui premier, ci va negocia programul de guvernare direct cu primul ministru desemnat, însă fără să solicite posturi de miniştri, secretari de stat sau şefi de deconcentrate. Transformarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), formaţiunea politică înregistrată sub sigla căreia a candidat Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, în Uniunea Salvaţi România (USR) urmează să fie analizată de judecătorii Tribunalului Bucureşti care vor decide, cel mai probabil luna viitoare, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale.

Tag-uri:
Vasile Dîncu, Florin Georgescu, Gabriela Firea, Primăria Capitalei, Consiliul General, Uniunea Salva, usb, nicusor dan, usr

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicuşor Dan: Nu am decis dacă voi candida la parlamentare. Sunt cinci, şase miniştri cu care discutăm despre candidatură.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-nicusor-dan-agerpres-8723766-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-nicusor-dan-agerpres-8723766-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari Nicusor Dan Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR),...

Preluat de la EVZ