Autor:
Ionel Dancu
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

Liviu Dragnea s-a declarat, în repetate rânduri, un fan al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a îmbrăcat haina de premier într-o întâlnire de top a afaceriştilor, unde a prezentat „curba lui Laffer” și programul de guvernare al stângii

Lansat de PSD drept cea mai bună variantă de prim-ministru a partidului, Liviu Dragnea a ţinut, ieri, un „speech” de 15 minute în deschiderea „Forbes CEE Forum”. Social-democratul a fost singurul lider politic prezent la evenimentul anual în care directorii generali ai unor companii, case de avocatură şi ambasadori dezbat perspectivele economiei la nivel global.

Organizatorii au declarat EVZ că i-au invitat pe liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea, dar Blaga a spus că „nu este specialist în economie”, agenda Alinei Gorghiu nu s-a “sincronizat” cu cea a evenimentului, iar Firea a transmis că „nu vrea” să participe.

Prezenţa lui Dragnea la întâlnirea respectivă vine la o zi după ce el s-a erijat într-un posibil prim-ministru: nu l-a lăsat pe fostul premier Victor Ponta să critice,luni, în Parlament, politica economică a lui Dacian Cioloş, ci a preferat să vorbească el despre economie.

PSD, în curba lui Laffer

Social-democratul le-a prezentat „curba lui Laffer” și le-a ex plicat afaceriştilor că, dacă PSD va ajunge la guvernare, va reduce taxele şi impozitele şi va introduce maximum 5 formulare anuale, lunare sau trimestriale, pe care firmele să le trimită ANAF-ului.

Bursa de la Londra

Liviu Dragnea a spus că, după Brexit, Germania şi Polonia vor să „umple golul” lăsat de bursa de la Londra şi că România trebuie să încerce şi ea să crească Bursa de Valori Bucureşti. „Bursa de la Bucureşti poate să devină o bursă de reper în cadrul Uniunii. Ne dorim listarea la bursă a companiilor de stat româneşti”, a spus acesta.

Lobby pentru guvernare

Condamnat la închisoare cu suspendare şi trimis în judecată întrun nou dosar, Liviu Dragnea nu a exclus să ajungă premier şi refuză să avanseze un nume de candidat PSD. El le-a spus ieri oamenilor de afaceri că PSD vrea să fie aproape de ei. „Nu cred că o ţară se poate dezvolta dacă mediul politic stă într-o parte, mediul economic în altă parte şi nu comunică între ei”, le-a spus acesta. Liderul PSD s-a aventurat și a vorbit despre „populism, corupţie, incompetenţă” şi că României i-a lipsit o „viziune de dezvoltare”, pentru că Guvernele au condus mereu cu gândul la următoarele alegeri.

Tag-uri:
psd, liviu dragnea, Forbes CEE Forum, Vasile Blaga, Alina Gorghi, Gabriela Firea, Victor Ponta, Dacian Cioloş, Brexit, Germania, Polonia, Ionel Dancu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Dragnea face exerciții pentru funcția de premier | EVZ EXCLUSIV.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/06dragnea-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/06dragnea-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari Liviu Dragnea s-a declarat, în repetate rânduri, un...

Preluat de la EVZ