Autor:
Roland Cătălin Pena
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 526 Vizualizari

Roland Cătălin Pena

Îmbătat de scorurile pe care le vede în sondajele de opinie în dreptul PSD, Liviu Dragnea s-a gândit să le mai crească o ţâră pe spinarea guvernului Cioloş. Numai că socoteala de la sediul din Kiseleff nu s-a potrivit cu cea din târg.

Ce s-a întâmplat luni în Parlament fusese cu grijă pregătit. Pesediştii îi aruncaseră mănuşa premierului cu ceva vreme în urmă, când îl chemaseră să dea raportul în faţa aleşilor neamului. Liviu Dragnea a jucat pe cartea populistă, patriotică, dând din prima cu parul. „Iam propus prim-ministrului Dacian Cioloş să vină în faţa Parlamentului şi să expună situaţia reală a economiei româneşti. A venit, aşa cum constataţi, şi apreciez lucrul ăsta, dar constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta, pentru că astăzi domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate”, a tunat mai marele PSD.

Însă, surprize, surprize! Cioloş nu se dusese la Parlament ca mielul la tăiere. Replicile lui, date în graba de a nu pierde avionul cu care trebuia să plece în America şi într-o română apăsată, au fost năucitoare pentru cei care îi puseseră la cale execuţia în piaţa publică. „S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vândut străinătăţii, care lucrează împotriva României, care nu dă socoteală în faţa Parlamentului. (…) Pentru mine, patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare şi nu înseamnă în primul rând declaraţii. Pentru mine, om care sunt crescut la ţară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simţ, înseamnă a nu minţi, înseamnă a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult. Nu să faci promisiuni, ci să fii lăsat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul şi nu am nevoie de lecţii legat de patriotism. Nici eu nu dau lecţii altora legat de acest lucru. Pentru mine patriotismul şi ţara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le spun în piaţa publică pentru a câştiga nişte voturi. Nu asta mă interesează”, a punctat şeful Guvernului. Reacţiile de pe reţelele de socializare, cel puţin, l-au dat pe Cioloş învingător prin knock-out. Dragnea era şi ieri ameţit. Aşa că, în loc să tacă, a continuat să le dea apă la moară celor care consideră că luni a luat o bătaie soră cu moartea. „Se pare că este o diferenţă foarte mare între mine şi domnul Cioloş – eu nu am postaci. Eu tot ce fac, fac eu şi tot ce am acolo (pe Facebook – n.r.) este sută la sută natural. Nu ştiu pe cine a convins. Nu m-a convins (discursul premierului – n.r.) şi începând de ieri (luni – n.r.) m-am hotărât să mă ocup personal pentru a-i arăta domnului prim-ministru Dacian Julien Cioloş exemple de nepatriotism din actul de guvernare al dumnealui şi o să le prezint într-un ritm pas cu pas ca să le înţeleagă toată lumea”, s-a angajat Dragnea.

Acum, poporul votant aşteaptă cu sufletul la gură exemplele de nepatriotism. Cum cel cu zero absorbţie fonduri europene de către guvernul tehnocrat i s-a întors în freză ca un bumerang, e greu de intuit ce mai are liderul PSD în traistă. Merită, totuşi, să ţină seama, pentru binele electoral al partidului său, că Cioloş a arătat că, dacă vrea, e mai tare în gură decât el. Un exemplu şi am încheiat. „Da, Guvernul Ponta a trimis o listă cu 200 de proiecte, din care niciunul nu a fost aprobat, pentru că niciunul nu a fost pregătit bine”, i-a răspuns premierul lui Dragnea pe tema absorbţiei banilor de la Bruxelles. Pam, pam!

Tag-uri:
liviu dragnea, Parlament, PSD, Victor Ponta, România, Guvern, Dacian Julien Cioloş, Bruxelles, Roland Cătălin Pena

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Dragnea, după ce a sărit la bătaie cu Cioloş: Luaţi-l de pe mine că-l omor!.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/pena-catalin-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/pena-catalin-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Autor: Roland Cătălin Pena | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 526 Vizualizari Roland Cătălin Pena Îmbătat de scorurile pe...

Preluat de la EVZ