loading…

Staff-ul tehnic al echipei naționale, Tomas Ryde, Costică Buceschi (antrenori) și Nicoleta Alexandrescu (team-manager) au definitivat zilele trecute un lot preliminar de 28 de handbaliste pentru Campionatul European din Suedia, competiție care se va desfășura în 4-18 decembrie, scrie ProSport.

Pentru naționala de handbal feminin este prima întrecere oficială din noul ciclu olimpic și va înfrunta în grupă Rusia, Norvegia și Croația. Colectivul tehnic a alcătuit o echipă mixtă, din jucătoare consacrate și handbaliste din noul val, inclusiv de la generația 96-97, care a încheiat cu medalie de bronz la Mondialul din luna iulie. Nu mai puțin de 5 jucătoare debutante au fost anunțate în lotul lărgit, în frunte cu Cristina Laslo (”U” Cluj), așteptată și cerută la prima reprezentativă de fani.

Din aceeași națională U20, pasibile de convocări în perioada imediat următoare mai sunt Alina Ilie (Unirea Slobozia) și Yulia Dumanska (SCM Craiova). Ultima a și debutat la prima reprezentativă în preliminarii, în partida România – Belarus (scor 20-23).

Celelalte trei debutante ar fi Cristina Nan (CSM București), câștigătoare a Ligii Campionilor în luna mai, care a căpătat deja suficientă experiență la echipa de club, Marinela Neagu (Corona Brașov) și Gabriela Voicu (Dunărea Brăila).

Din echipa care a fost prezentă la Jocurile Olimpice și care a ocupat locul 9, Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu și Patricia Vizitiu nu au fost incluse în acest lot de ”28”. Ar mai fi de reținut faptul că în echipă a fost reinclusă Cristina Zamfir (SCM Craiova), după aproximativ un an de absență.

Lotul lărgit al României pentru Campionatul European

Portari: Denis Dedu (Corona Brașov), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Mirela Pașca (SCM Craiova), Paula Ungureanu (CSM București), Elena Voicu (Dunărea Brăila)
Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Camelia Hotea (Corona Brașov), Ana Maria Tănăsie (Dunărea Brăila)
Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistrița), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (CSM Craiova)
Centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Laura Oltean (CSM Bistrița), Cristina Laslo (”U” Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
Interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Laura Popa (”U” Cluj)
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Marinela Neagu (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (Dunărea Brăila)
Pivoți: Florina Chintoan (”U” Cluj), Oana Manea (CSM București), Cristina Nan (CSM București), Crina Pintea (Thuringer)

De menționat faptul că acest lot este unul preliminar și mai poate suferi anumite modificări până la teremul limită fixat de Federația Europeană de Handbal.

Tomas Ryde, selecționerul României, a fost reconfirmat în funcție, marți, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al FRH. Antrenorul suedez are un contract încheiat cu FRH până la 31 decembrie 2016. În funcție de prestația și rezultatele echipei naționale la Campionatul European din Suedia (4-18 decembrie) se va decide dacă Ryde va pregăti prima reprezentativă până la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/handbal-tomas-ryde-a-definitivat-lotul-preliminar-pentru-campionatul-european-din-suedia-28991.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/handbal-tomas-ryde-a-definitivat-lotul-preliminar-pentru-campionatul-european-din-suedia-28991-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv