Autor:
Radu Andreea
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 3 Comentarii
| 428 Vizualizari

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a postat, miercuri, pe pagina personală de Facebook, un mesaj pentru a “clarifica lucrurile”, după ce senatorii au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Interne.


Prima REACŢIE a Laurei Codruţa Koves după votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea: ”Procurorii nu mai pot să stabilească RĂSPUNDEREA PENALĂ. O mamă rămâne să mai aștepte”


Redăm integral mesajul postat de Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook:

Pentru că votul din Senat a stârnit foarte multe discuții, vreau să clarific două lucruri.

În primul rând, acest vot nu mă face imun în fața Justiției, nu mă ”salvează” de la ceva și nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, așa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul își va urma cursul normal în Justiție. Spun asta pentru cei care, din neștiință sau din interes, afirmă – în mod total greșit – că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanță. Vă reamintesc faptul că procurorii au așteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis să mai treacă încă 3 luni până când va ajunge în fața judecătorilor. Atât și nimic mai mult.


În al doilea rând, motivul pentru care am cerut colegilor să nu încuviințeze solicitarea DNA este suspiciunea că acest dosar nu vizează înfăptuirea Justiției, ci mai degrabă a unor jocuri de altă natură. Cred că este menirea Senatului să atragă atenția, inclusiv prin vot, asupra faptului că există astfel de suspiciuni cu privire la modul în care se fac dosarele și că aceste semne de întrebare afectează nu doar drepturile și libertățile individuale, ci și încrederea oamenilor în instituții, în general și în Justiție, în special. Ar mai fi de precizat faptul că în acest dosar, Senatul a cerut, la începutul anului, urmărirea penală pentru abuz în serviciu și până în acest moment nu a fost dată nicio soluție.

Potrivit art.109 alin.2 din Constituție, Senatul nu încuviințează urmărirea penală cerută de procuror, ci are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor guvernului pentru fapte săvârșite în exercițiul funcției lor. Este un drept și nu o obligație! Aceasta implică o apreciere și o responsabilitate din perspectiva legii penale și a celei procesuale penale.

Așa cum am mai spus, mă consider nevinovat. Așa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzație atât de gravă să fie atât de sărac în probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge în fața judecătorilor și sunt convins că, așa cum nenumărate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate și suspiciunile procurorilor. Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuși, pentru calomniile, injuriile și ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs.


Gabriel Oprea A SCAPAT. Senatorii AU VOTAT ÎMPOTRIVA cererii DNA de începere a urmăririi penale ÎN DOSARUL în care fostul ministru al Apărării Naționale este acuzat de UCIDERE DIN CULPĂ


Mama lui Bogdan Gigină, reacție tranșantă după ce Gabriel Oprea a fost salvat de senatori de la URMĂRIREA PENALĂ. ”Cel care fură o găină este hoț. Cel care stă cuminte pe bancheta din spate a mașinii TRĂIEŞTE FRUMOS”


Uniunea Judecătorilor CRITICĂ DUR Senatul şi DNA în cazul lui Gabriel Oprea


Tag-uri:
Gabriel Oprea, Oprea in cazul gigina, mesajul lui oprea, gabriel oprea pe facebook, Mama lui Bogdan Gigină, mesajul mamei gigina, bogdan gigina, carmen gigina, gabriel oprea, senat, senat oprea, oprea moarte, Bogdan Gigină, oprea moarte gigina, oprea gigina, senat oprea gigina, urmarire penala oprea, oprea dna, gabriel oprea dna, politistul mort, coloana fostului ministru al Afacerilor Interne, coloana lui oprea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Oprea ÎI RĂSPUNDE Laurei Codruţa Kovesi: “Votul de luni NU MĂ FACE IMUN în faţa justiţiei”. Ce mesaj are pentru anchetatori după ce colegii din Senat au VOTAT împotriva URMĂRIRII PENALE în cazul MORŢII poliţistului Bogdan Gigină.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-evz-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Radu Andreea | miercuri, 21 septembrie 2016 | 3 Comentarii | 428 Vizualizari Gabriel Oprea Gabriel Oprea a postat, miercuri, pe...

Preluat de la EVZ