loading…

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au reținut 23 de persoane acuzate de furt și furt calificat după ce intrau în casele bătrânilor sub pretextul că împart de pomană și le furau banii și lucrurile de valoare.

“La data de 20.09.2016, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus luarea măsurii reținerii față de inculpații ANDREI PETRA, ANDREI AURELIA, MOCANU LĂCRĂMIOARA, MOCANU STRUGUREL, ȘTEFAN CADOLAR, ILIE WALTER-IONUȚ, MOCANU VASILICA, GHEORGHE LUMINIȚA,  NUȚU ION-DANIEL, MOCANU PARDALIAN, ȘTEFAN SILVER, MIHALACHE GHEORGHE-VIOREL, MECIC REMUS, STAN MIRCEA-LUCIAN, MECIC  GHIOCEL, MECIC  PRINȚU, ȘTEFAN VASILE, MECIC  ADRIAN, GHEORGHE EUGENIA, ANDREI SANDALĂ, CULEA IRINA, TEODORESCU CRISTINA-VICTORIȚA și ȘTEFAN ARGENTINA domiciliati în orașele Constanța, jud. Constanța, Ploiești, Câmpina și Mizil, jud. Prohova, respectiv Călărași, jud. Călărași, iar în data de 21.09.2016 au propus luarea măsurii arestării preventive față de aceștia, dar și arestarea în lipsă față de inculpații MIHAI MARIAN, MUSTAFA LILIANA, CULEA LUCIAN-ZORO, MECIC  SPERANȚA, GHEORGHE FLORICA, MOCANU GAROFIȚA, care se sustrag, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, furt, furt calificat, complicitate la furt și tentativă la infracțiunile de furt calificat sau complicitate la furt calificat”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Anchetatorii au mai arătat că, în perioada mai-august 2016, suspecții “au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii a 42 de furturi din locuințe prin modul de operare ‘împrietenire’, unii dintre ei având rolul de a aborda victimele infracțiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani și, sub diferite pretexte, respectiv oferire de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziționare de electrocasnice vechi, ori sticle și borcane, le-au câștigat acestora încrederea și au pătruns în locuințele mai multor persoane vătămate domiciliate în 10 județe ale tării, respectiv județele Constanța, Galați, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călărași, Argeș și Prahova, precum și în mun. București de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare și importante sume de bani”.

  Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Constanța..

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/constanta-23-de-suspecti-incatusati-pentru-furturi-din-casele-unor-batrani-28975.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/constanta-23-de-suspecti-incatusati-pentru-furturi-din-casele-unor-batrani-28975-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv