Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1051 Vizualizari

Situat în Irak, la Najaf, oraşul sfânt al musulmanilor şiiţi, Wadi al-Salam sau Valea Păcii este loc de odihnă pentru peste cinci milioane de rămăşite pământeşti.

Cel puţin 200 de trupuri neînsufleţite sunt înhumate zilnic în Wadi al-Salam, considerat cel mai mare cimitir de pe Terra. Uriaşul cimitir este desfăşurat în jurul mausoleului primului imam şiit, Ali Bin Abi Talib, văr şi ginere al Profestului Mohamed.

Înainte de a pleca să lupte împotriva Statului Islamic, miliţiile şiite irakiene merg adesea să se roage la domul aurit al imamului Ali.

Testamentul multora dintre luptători conţine şi rugămintea expresă de a fi îngropaţi, în cazul în care îşi pierd viaţa pe front, la Wadi al-Salam, ca recunoaştere supremă a sacrificiului lor.

Înainte de apariţia ISIS, în Valea Păcii avea loc cel mult 80-120 de înmormântări pe an. În ultimii ani, mai ales după ce gruparea jihadistă a ajuns să controleze o treime din teritoriul Irakului, numărul înmormântărilor a ajuns să fie de 150-200 pe zi iar preţul unei gropi s-a mărit considerabil.

În funcţie de situaţia materială a familiei, răposaţii sunt înhumaţi în gropi clasice, cripte cu 40-50 de locuri sau mici capele elegante din cărămidă colorată, decorate cu migăloase scrieri coranice.

Tag-uri:
cel mai mare cimitir, Wadi al-Salam, Valea Pacii, Najaf, Irak, var Profet, Ali Bin Abi Talib, imam siit, ISIS

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare cimitir din lume. Aici au loc zilnic peste 200 de înmormântări. Galerie FOTO şi imagini fabuloase surprinse cu drona.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/valea-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/valea-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 1051 Vizualizari Situat în Irak, la Najaf, oraşul sfânt...

Preluat de la EVZ