Autor:
Magda Spiridon
| miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

Un cetățean a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie -Mehedinți în timp ce primea suma de 1.000 lei pentru a interveni pe lângă medicii din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Mehedinți, în vederea obținerii unor documente medicale, necesare ulterior primirii certificatelor de încadrare în grad de handicap şi a pensiilor de invaliditate.

Spravegherea lui C.F. a început pe  10.05.2016, când ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Mehedinţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către acesta a infracțiunii de trafic de influenţă. ”Obişnuia să pretindă şi să primească sume de bani cuprinse între 200 şi 1.000 euro, de la diverse persoane interesate, în schimbul cărora le promitea intervenţia pe lângă funcţionarii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, respectiv ai Serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din Dr. Tr. Severin sau pe lângă diferiți medici de specialitate, asupra cărora pretindea că ar avea influenţă, în vederea facilitării obținerii certificatelor de încadrare în grad de handicap şi a pensiilor de invaliditate”, se arată într-un comunicat DGA Mehedinți.

Pe 20 septembrie, suspectul a pretins, inițial, suma de 1.500 lei pentru a interveni pe lângă medicii din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Mehedinți în vederea obținerii unor referate de evaluare psihologică și psihiatrică, documente necesare ulterior întocmirii dosarului de încadrare în grad de handicap a unei persoane. ”După obținerea acestor documente, C.F. a primit efectiv suma de 1.000 lei de la un investigator cu identitate reală, autorizat în cauză, urmând ca pentru intervenția sa ulterioară la membrii comisiei de evaluare să primească o altă sumă, mai consistentă”, se mai arată în comunicat.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți în vederea audierii și documentării întregii activități infracționale și s-a luat față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.

Tag-uri:
DGA Mehedinti, Spitalul de Psihiatrie Mehedinti, mita certificate de handicap

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât te costă ca să fii ”nebun” cu acte.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/flagrant-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/flagrant-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Magda Spiridon | miercuri, 21 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari Un cetățean a fost prins în flagrant...

Preluat de la EVZ