Suspectul atentatelor din New York și New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere în masă, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara.

Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bombă într-un loc public, distrugerea unor bunuri private și folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crimă violentă, potrivit Le Fgaro.

Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor în urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu forțele de ordine.

Ahmad Rahami este suspectat că a plasat, sâmbătă și duminică, patru bombe artizanale, dintre care două au explodat.

Prima explozie a avut loc în orășelul Seaside Park din statul american New Jersey sâmbătă dimineața iar a doua, soldată cu 29 de răniți, la New York, în zona Chelsea, sâmbătă seara.

Potrivit documentului, ancheta a arătat că suspectul a cumpărat, în iunie, iulie și august, elemente care ar putea face parte din componența unui dispozitiv exploziv. Acesta a cumpărat acid citric, circuite imprimate și elemenete de aprindere de la distanță a unor dispozitive pirotehnice.

În urma anchetei s-a aflat de asemenea că două telefoane mobile folosite pentru declanșarea bombelor artizanale au fost procurate dintr-un magazin situat în apropierea apartamentului lui Ahmad. Suspectul avea un abonament pentru unul dintre telefoane.

rootstireaActualitate/Esential
Suspectul atentatelor din New York și New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere în masă, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara. Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu...

Preluat de la romania ntv