Autor:
Ana Petrescu
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 54 Vizualizari

Valeriu Zgonea susține că nu are nicio vină pentru situația din 2015 când Petre Roman și-a pierdut mandatul

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a explicat marţi, în plen, că nu are nicio vină pentru situaţia din 2015 când i s-a revocat mandatul lui Petre Roman, informează Agerpres. El a precizat că preşedintele forului legislativ şi plenul nu votează, iar potrivit Constituţiei răspunderea este colectivă.

El a menționat că s-a abţinut de la votul din plen prin care Petre Roman poate să îşi reia mandatul, arătând că membrii Comisiei juridice au scris în raport “câteva lucruri neadevărate”. 

“Odată ce au trecut cele 15 zile de la depunerea jurământului (deputaţilor – n.r.), Camera Deputaţilor nu judecă sub nicio formă incompatibilităţi. Camera Deputaţilor pune în aplicare o decizie definitivă a ÎCCJ. Toate aceste lucruri am vrut să le spun, pentru că în ultima perioadă s-au spus foarte multe lucruri la microfon, dar asta s-a omis. Preşedintele Camerei sau preşedintele de şedinţă care semnează ia act, el nu votează şi nici plenul nu votează. Răspunderea este, aşa cum scrie în Constituţie, colectivă. Atunci când vrem să căutăm vinovaţi pentru deciziile noastre este bine câteodată, aşa cum spunea şi doamna Gorghiu, să ne uităm şi noi în oglindă fără să facem pe cineva din această sală vinovat”, a explicat Valeriu Zgonea. 

După votul de marți în plenul Camerei Deputaților prin care Petre Roman și-a recăpătat mandatul, el a spus că Valeriu Zgonea a fost de vină pentru pierderea scaunului de parlamentar.

“A fost un abuz clar. Domnul Zgonea, atunci preşedinte, a spus că ascultăm de raportul ANI şi încetează mandatul lui Petre Roman. Am încercat să îi spun că am o hârtie de la Curtea de Apel care spune că dosarul meu a fost depus, că e acolo, aşteptaţi că sunt încă în justiţie, prin urmare am încă dreptul meu. Nu a vrut să asculte de treaba asta. Abuzul a fost din partea ANI care a dat lucrurile peste cap. Chiar şi ANI a fost sesizată, Curtea de Apel a spus că are pe rol această cerere. Domnul Zgonea a spus că mi se anulează mandatul, ceea ce a fost, în cel mai bun caz, o grabă nejustificată. Aş putea să fac o plângere penală, nu am făcut-o până acum, o să mă mai gândesc”, a declarat Petre Roman. 

Tag-uri:
valeriu zgonea, petre roman, mandat, iccj, ani, camera deputatilor

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea se disculpă în cazul Petre Roman. VEZI ce spune fostul șef al Camerei Deputaților.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/07-zgonea-nd-4465_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/07-zgonea-nd-4465_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 54 Vizualizari Valeriu Zgonea susține că nu are nicio vină...

Preluat de la EVZ