Autor:
Carmen Anghel
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

La multi ani, București! Foto: Anticariatul Nostru

O imagine veche, dar nu de pe vremea lui Vlad Țepeș! O imagine în care se vede cum se năștea, ușor-ușor, cea mai importantă arteră a Bucureștiului de astăzi: Calea Victoriei.

Este vorba de o lucrare de Anatolie Cudinoff (1910-1978). „În imagine, avem o gravură din anii ’60, ilustrând construcția unor blocuri pe Calea Victoriei, imagine cu valoare și documentar-istorică”, ne spune Iustin Zegrea (Anticariatul Nostru) cel care ne-a pus la dispoziție lucrarea.

Anatolie Cudinoff a un pictor și grafician născut la Chișinău și stabilit la București. Printre altele, în 1948 a pictat Biserica Rusă din centrul Capitalei.
 Anatolie Cudinoff s-a stabilit în România în 1932, la Bucureşti, fiind admis la studii la Academia de Arte Frumoase, în clasa maestrului Camil Ressu. A avut și expoziții personale, în țară și în străinătate, dar ceea ce a iubit cel mai mult a fost pictura bisericească. Anatolie Cudinoff a zugrăvit din nou, în totalitate 29 de biserici, a pictat sau repictat 8 catapetesme şi a îndrumat şi a  pregătit profesional 11 pictori, care au deve­nit apoi colegi de breaslă.Tag-uri:
Anatolie Cudinoff, Iustin Zegrea, anticar, Anticariatul Nostru, pictură bisericească, biserici, Biserica Rusă, expoziții

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mic dar de ziua Orașului București.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/anatolie-cudinoff-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/anatolie-cudinoff-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Carmen Anghel | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari La multi ani, București! Foto: Anticariatul Nostru O...

Preluat de la EVZ