Autor:
Daniel Teodoreanu
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 6 Vizualizari

Un DOCUMENTAR-EVENIMENT a fost filmat un an în Munţii Carpaţi şi ARATĂ cine sunt ASASINII PĂDURILOR din România

Jurnaliştii de la riseproject.ro au realizat un documentar care arată dimensiunile dezastrului care a lovit pădurile României, de pe urma cărora profit grupul austriac Holzindustrie Schweighofer.

“Ce-a fost odată pădure pare acum un cimitir de soldați necunoscuți care înghite încet nordul României și vestul Ucrainei. Adică, cea mai mare pădure virgină din Europa și speciile ei protejate.

Clear Cut Crimes durează 42 de minute și a fost filmat timp de un an în Munții Carpați.

Investigația noastră urmărește banii, trece prin toate etapele tranzacțiilor financiare cu păduri seculare, studiază anatomia acestor afaceri de sute de milioane de euro și localizează corupția sistemică care anunță dezastrul.

Banii se mișcă în logică de cartel, iar cartelul e format din oameni și corporații. Principalul beneficiar: grupul austriac Holzindustrie Schweighofer. Ei sunt centrul de gravitație al cartelului și procesează mai mult lemn decât poate fi tăiat legal în România.

În jurul lor rămâne câmp și crește o rețea de crimă organizată care taie ilegal păduri, aranjează dosare de revendicare și virusează instituții. Are două niveluri: gulere albe și interlopi violenți. Primii sunt politicieni influenți, ceilalți – “echipa de intervenție”. Și ei câștigă.

Folosesc oamenii săraci drept paravan și trec la propriu cu buldozerul peste orice și oricine le stă în cale, în timp ce poliția asistă liniștită la spectacol.

Rețeaua Schweighofer se întinde și în Ucraina, de unde lemnul ajunge la fabricile din România ale companiei. Aici, în țara vecină, o mână de combatanți din conflictul cu Rusia încearcă să i se opună cu forța. Se numesc “Batalionul Cazacilor”, blochează în drum camioane, opresc trenuri care transportă copacii tăiați ilegal peste graniță și organizează ambuscade în pădure. Nu-i suficient însă: cartelul e puternic, a corupt și funcționari din Kiev.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un DOCUMENTAR-EVENIMENT a fost filmat un an în Munţii Carpaţi şi ARATĂ cine sunt ASASINII PĂDURILOR din România. DOVEZI CLARE despre CARTELUL LEMNULUI format din POLITICIENI şi INTERLOPI. Cine-i opreşte? l Video.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/un-documentar-eveniment-a-fost-filmat-un-an-in-muntii-carpati-si-arata-cine-sunt-asasinii-padurilor-din-romania-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/un-documentar-eveniment-a-fost-filmat-un-an-in-muntii-carpati-si-arata-cine-sunt-asasinii-padurilor-din-romania-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Daniel Teodoreanu | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 6 Vizualizari Un DOCUMENTAR-EVENIMENT a fost filmat un an...

Preluat de la EVZ