Poliția și IPJ Botoșani au început anchete după ce un copil de trei ani a mers neînsoțit la toaleta grădiniței pe care o frecventează și a căzut în fosa septică, mama micuțului găsindu-l învelit într-o prosop, iar angajații unității i-au spus să îi dea “o pastilă”.

Polițiștii din Botoșani au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce copilul de trei ani a căzut, ieri, într-o fosă septică, la Grădinița cu Program Normal Todireni, transmite agenția Mediafax.

Din primele verificări a reieșit că, deși ar fi trebuit să fie însoțit de către personalul de serviciu, băiatul de trei ani, înscris la Grădinița cu Program Normal Todireni din localitatea Sat Nou, județul Botoșani, a fost condus la toaletă de sora sa în vârstă de cinci ani, iar la un moment data a căzut în fosa septică, la o adâncime de doi metri.

Fetița a cerut ajutor, însă educatoarea ar fi chemat un vecin să scoată copilul din bazinul care nu era plin cu apă.

Simona Vezeteu, mama băiatului, a declarat că a fost chemată la grădiniță și și-a găsit fiul învelit într-un prosop, după care i s-a spus doar că a căzut în fosă.

Angajații grădiniței i-au recomandat femeii să-l ia acasă și să-i dea o pastilă.

Femeia a mers, însă, la Spitalul de Pediatrie din Botoșani, fiind sesizată și Poliția.

”Se face o anchetă în paralel cu cea de la Inspectoratul Școlar. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. A fost un apel pe 112”, a declarat, marți, pentru Mediafax, comisarul Daniela Gheorghiescu de la IPJ Botoșani.

Și IPJ Botoșani a început o anchetă, iar inspectorii vor să afle de ce bazinul nu era acoperit corespunzător și care este motivul pentru care conducerea unității de învățământ nu a sunat imediat la 112. Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, există norme prin care copiii de grădinițe trebuie să fie însoțiți la toaletă de către educatoare sau personalul de serviciu.

rootstireaActualitate/Esential
Poliția și IPJ Botoșani au început anchete după ce un copil de trei ani a mers neînsoțit la toaleta grădiniței pe care o frecventează și a căzut în fosa septică, mama micuțului găsindu-l învelit într-o prosop, iar angajații unității i-au spus să îi dea 'o pastilă'. Polițiștii din Botoșani au...

Preluat de la romania ntv