loading…

Un bebeluș în vârstă de 9 luni din orașul Curtici, județul Arad, a murit, luni seară, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, după ce cu două zile înainte bunica sa a refuzat, sub semnătură, internarea copilului, cu toate că suferea de bronșită acută, hipotermie și rujeolă.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au declarat, pentru Mediafax, că fetița în vârstă de 9 luni, care se afla în grija bunicii din partea mamei pentru că părinții sunt plecați la muncă în străinătate, în Spania, a ajuns la unitatea medicală, în data de 17 septembrie, cu mai multe afecțiuni, însă bunica sa a refuzat, sub semnătură, internarea micuței.

Două zile mai târziu, femeia s-a întors la spital cu fetița în stop cardiorespirator, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

“În cursul zilei de 19 septembrie, o fetiță de 9 luni a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în stop cardiorespirator. Personalul Unității Primire Urgențe s-a mobilizat încercând să salveze viața sugarului, prin manevre de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 18.15. Sugarul a ajuns, ieri, la spital după ce, în urmă cu două zile, bunica sa a refuzat internarea copilului, deși fetița a fost diagnosticată cu bronșită acută, hipotermie și rujeolă”, a declarat, marți, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, medicul Ciprian George Pribac.

Medicii de la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au sesizat Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad și Inspectoratul de Poliție a Județului Arad.

“Poliția a început cercetări pentru ucidete din culpă, urmând să stabilească cu exactitate împrejurările în care fetița decedat, se așteaptă rezultatele autopsiei medico-legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, inspector Lorena Pîrvulescu.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad face cercetări în acest caz, iar primele informații arată că familia, de origine romă, nu ar fi fost în evidența autorităților sociale locale.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/un-bebelus-de-noua-luni-a-murit-dupa-ce-bunica-a-refuzat-internarea-in-spital-28944.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/un-bebelus-de-noua-luni-a-murit-dupa-ce-bunica-a-refuzat-internarea-in-spital-28944-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv