Autor:
Georgeta Petrovici
| marţi, 20 septembrie 2016 | 3 Comentarii
| 3490 Vizualizari

Salam scump, pe care înflorește mucegaiul verde, e spălat cu apă și trimis spre vânzare la magazine. Așa se pare că stau lucrurile într-o fabrică de mezeluri din România. Imagini cutremurătoare au fost transmise redacției, de către un fost angajat.

”Fotografiile sunt făcute la începutul lunii septembrie 2016, dar de la angajați mai vechi ai firmei știu că salamurile mucegăiesc tot timpul un urma procesului de uscare în uscătoare. În funcție de câte cărucioare cu salam erau mucegăite, cam așa puneau și oamenii la șters de salamuri.  Toți angajații firmei care lucrează în fabrică în producție, știu că mucegăiesc salamurile și cârnații”,  ne-a informat un cititor EVZ, cel care a și transmis redacției imaginile compromițătoare.

Altfel spus, nu e vorba de salam de Sibiu, înnobilat cu mucegai alb, ci de alte sortimente pe care se dezvoltă mucegaiul verde; acesta e curățat cu puțin timp înainte să ajungă, mezelul, la comercializare, astfel încât cumpărătorul nu își dă seama că a plătit și primit mâncare contaminată.

Șeful Direcției Sanitar Veterinare Timiș, Adrian Popa, spune că ”dacă un mucegai nu este tehnologic ( n.r. cum e cel de pe coaja salamului de sibiu, spre exemplu), nu este, bineinţeles, nici firesc şi nici sănătos. Dar lucrurile trebuiesc nuanţate tehnic si nu se pot trage concluzii doar pe baza unor poze. Nu știm când au fost făcute pozele, nici unde, nu știm dacă acele produse nu erau în afara procesului tehnologic și – mai ales – comercial”.

Spcialiștii spun că orice contaminare cu mucegai pe astfel de produse  apare, de regulă, datorită condițiilor nepotrivite de depozitare – mezelurile sunt prea înghesuite, astfel că nu se aerisesc corespunzător.

Tag-uri:
salam mucegait, fabrica, mezeluri, mucegai, contaminare, rom, romania, dsv, adrian popa, salam, salam mucegait spalat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SCANDALOS. Se întâmplă într-o fabrică de mezeluri din România: salamul MUCEGĂIT se spală cu laveta și e trimis la vânzare în loc să fie aruncat I GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/img-0214-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/img-0214-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCrime, infracţiuni, fapt divers
Autor: Georgeta Petrovici | marţi, 20 septembrie 2016 | 3 Comentarii | 3490 Vizualizari Salam scump, pe care înflorește mucegaiul verde,...

Preluat de la EVZ