Autor:
Valentina Adam
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

Aurelian Șoric, eternul candidat

Fostul comisar șef Aurelian Vasea Șoric, cel care lăuda camăta, insistă din 2011 să intre în Baroul Neamț, după ce a rămas fără grade

Aurelian Șoric a fost șefulInspectoratului Județean de Poliție Neamț și a fost demis în anul 2010, după scandalul provocat de asasinarea interlopului Cătălin Mararu, în Cafe Latino din Piatra Neamț. „De ce e atât de interlop Mararu, pentru că dădea bani la oameni și le lua camată? Câți nu dau bani? Sunt procurori care dau bani…”, a declarat Șoric într-o conferință de presă organizată la scurt timp după comiterea asasinatului. Cu această replică prin care le lua apărarea cămătarilor și-a asigurat celebritatea. Ulterior a fost destituit pentru că au fost găsite nereguli grave în gestionarea activității de la IPJ Neamț.

Palmares

Liber de contract, Șoric a încercat să intre în Barou, ca avocat definitiv.

● În anul 2011 a obținut media finală de 4,34 la acest examen.

● În anul 2012 a luat 5,56.

● A fost perseverent, a mai învățat un an și și-a încercat norocul și în 2013. De data aceasta, nota a fost ceva mai mare: 6,16. Pentru a intra în Barou avea nevoie de minimum 7.

● Simțind că de la an la an nota lui tot crește, a încercat și în anul 2014. De data asta, examenul l-a prins într- o dispoziție proastă și a luat cea mai mică notă din toți anii: 4.

Rudele, prietenii, cunoștin țele sau chiar foștii subalterni au considerat că această dorință de a deveni avocat a luat sfârșit, având în vedere nota obținută. Dar nu a fost așa. Toți s-au înșelat. A insistat și în 2015. A picat cu nota 5. După cele cinci încercări eșuate, voința lui Șoric s-a dovedit a fi de fier – s-a înscris și la examenul din 2016.

La Drept penal a luat 15 puncte

Anul acesta, examenul s-a susținut la Iași pentru toți candidații din regiunea Moldovei. De data aceasta, Șoric a fost mult mai încrezător. Însă ieri după amiază s-au afișat rezultatele: a picat cu 48 de puncte, din 100 de grile. La disciplina Organizarea profesiei de avocat a făcut 15 puncte, la Drept civil a bifat corect 5 întrebări, la Procedură civilă a bifat 7 întrebări, la Drept penal a pus 11 răspunsuri corecte, iar la Procedură penală doar 10 corecte. Pe fiecare materie în parte au fost câte 20 de întrebări. Cel mai probabil toate aceste examene au reprezentat pregătirea pentru examenul de admitere din 2017. În anul 2013 a dat și examen de admitere în magistratură, însă a picat cu nota 3,5.

Tag-uri:
Aurelian Vasea Șoric, politia neamt, Cafe Latino, Piatra Neamț, IPJ Neamț, Valentina Adam

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițistul Șoric a avut iar ghinion!.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/02sorici-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/02sorici-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Valentina Adam | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari Aurelian Șoric, eternul candidat Fostul comisar șef Aurelian...

Preluat de la EVZ