loading…

Plenul Camerei Deputaților a votat astăzi cu 216 voturi ”pentru”, o abținere și un vot neexprimat raportul Comisiei juridice și proiectul de Hotărâreprin care Petre Roman își recapătă mandatul de deputat după un an și jumătate.

Mandatul lui Petre Roman a încetat la începutul lunii februarie 2015.

Curtea de Apel București a decis anularea raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Hotărârea instanței a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind stabilit termen de judecată la data de 12 octombrie. Decizia instanței supreme va fi definitivă.

În ianuarie 2015, Tribunalul București a decis să se mențină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege, instanței competente, astfel că după decizia Tribunalului Petre Roman și-a pierdut mandatul de deputat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/plenul-camerei-deputatilor-a-decis-ca-petre-roman-sa-isi-reia-mandatul-28932.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/plenul-camerei-deputatilor-a-decis-ca-petre-roman-sa-isi-reia-mandatul-28932-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv