Autor:
Departamentul Politic
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 12 Vizualizari

Petre Roman

Plenul Camerei Deputaţilor va vota, marţi, raportul Comisiei juridice care propune ca Petre Roman să-şi reia mandatul de deputat.

 Petre Roman a solicitat în 3 mai Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să ia măsurile procedurale pentru a-şi relua mandatul de deputat, după ce Curtea de Apel a decis anularea raportului ANI care spunea că în 2014 a fost în incompatibilitate.

A încurcat instanțele și și-a pierdut mandatul

În martie 2014, ANI a anunțat că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată. Petre Roman a contestat raportul întocmit de ANI, însă a greșit instanța unde trebuia să deschidă procesul. Astfel, el a depus contestație la Tribunalul București, în aprilie 2014, însă acțiunea sa a fost respinsă, deoarece instanța competentă era CAB. În consecință, ANI a cerut Camerei Deputaților revocarea din funcție a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate a rămas definitiv, după ce nu a fost contestat în termenul prevăzut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaților a luat act de încetarea mandatului deputatului Petre Roman. Ulterior, Petre Roman a depus o nouă contestație la CAB, de data asta având câștig de cauză, fiind apărat în instanță de casa de avocatură a senatorului Tudor Chiuariu.Tag-uri:
petre roman, parlament, camrea deputatilor, ani, cab

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petre Roman va reveni în Parlament.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/clipboard02_72-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/clipboard02_72-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Departamentul Politic | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 12 Vizualizari Petre Roman Plenul Camerei Deputaţilor va vota, marţi,...

Preluat de la EVZ