O pensionară din Iași a fost nevoită să returneze statului aproape 2.000 de lei încasați ca ajutor social, după ce în contul ei bancar a fost descoperită suma de 45.000 de euro, despre care femeia spune că nu știa că ar reprezenta o problemă.

Femeia în vârstă de 72 de ani din municipiul Pașcani a beneficiat, timp de peste un an, de ajutor social în valoare totală de 1.876 de lei.

În urmă cu un an, când femeia și-a depus dosarul la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași, pentru a obține ajutorul social, a dat și o declarație pe proprie răspundere în care a precizat că nu deține sume importante în depozite bancare.

După 13 luni în care a încasat 1.876 de lei de la stat, inspectorii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași au găsit în contul curent al Floricăi F. peste 45.000 de euro. Anul trecut, pensionara a obținut 3.827 lei numai din dobânzile aferente depozitului bancar pe care îl avea deschis pe numele său.

Femeia de 72 de ani avea deschis un cont în care copiii plecați la muncă în străinătate au depus bani pentru a-și construi o casă. Când au venit cei de la control, pe 9 septembrie, au depistat cei 45.000 de euro depuși în contul său. Oamenii au spus că nu au știut că nu ar fi trebuit să aibă bani în cont. Bătrâna știa de banii de la bancă, dar nu a crezut că e vreo problemă. A fost sistat ajutorul, iar femeia a returnat suma de 1.846 de lei, pentru cele 13 luni“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani, Cristian Menegon.

La nivelul județului Iași au fost descoperite, în total, trei persoane care au beneficiat de ajutorul social și patru care au primit alocația pentru susținerea familiei, deși aveau depozite bancare de zeci de mii de lei. Controalele au fost efectuate după ce Camera de Conturi a constat că există suspiciuni de plăți ilegale.

rootstireaActualitate/Esential
O pensionară din Iași a fost nevoită să returneze statului aproape 2.000 de lei încasați ca ajutor social, după ce în contul ei bancar a fost descoperită suma de 45.000 de euro, despre care femeia spune că nu știa că ar reprezenta o problemă. Femeia în vârstă de 72 de...

Preluat de la romania ntv