loading…

Ministerul Apărării de la Moscova a negat informațiile potrivit cărora avioane ruse sau siriene ar fi atacat un convoi umanitar, incident care s-a soldat cu moartea a aproximativ 20 de civili, notează agenția de știri Reuters.

Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a negat orice implicare a Rusiei în atac și a adăugat că: “Informațiile privind locația convoiului erau disponibile doar militanților care controlează acele zone.”

Aceste comentarii par să contrazică afirmațiile făcute de Jens Laerke, purtător de cuvânt al Agenției ONU pentru Ajutor Umanitar, care a declarat anterior că Rusia a fost informată în prealabil în legătură cu acest convoi umanitar, conform Mediafax.

VEZI ȘI: ONU și-a suspendat toate convoaiele umanitare în Siria după ce un astfel de convoi a fost atacat!

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că situația din Siria este “o sursă de mare îngrijorare,” adăugând că există șanse reduse pentru reînoirea armistițiului.

Departamentul american de Stat și-a exprimat “indignarea” în legătură cu acest atac și a anunțat că va cere explicații Rusiei în această privință.

Un raid aerian ar fi vizat un convoi umanitar în apropiere de Alep, în urma atacului decedând aproximativ 20 de persoane, inclusiv un voluntar al Semilunei Roșii, se afirmă într-un comunicat dat publicității de organizația umanitară Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, potrivit site-ului postului France24.

Mai multe camioane care transportau ajutoare umanitare au fost vizate de raiduri aeriene în provincia Alep, la câteva ore după ce a expirat armistițiul din această țară, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Le Figaro.

David Swanson, un purtător de cuvânt al biroului ONU pentru coordonarea acțiunilor umanitare, a spus anterior că acel convoi traversa localitatea Orum al-Koubra transportând “făină de grâu și provizii medicale” pentru 78.000 de oameni din zonă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/moscova-neaga-informatiile-ca-avioane-ruse-sau-siriene-ar-fi-atacat-un-convoi-umanitar-langa-alep-28949.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/moscova-neaga-informatiile-ca-avioane-ruse-sau-siriene-ar-fi-atacat-un-convoi-umanitar-langa-alep-28949-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv