loading…

Mii de imigranți au fugit din tabăra Moria de pe insula greacă Lesbos din cauza unui incendiu provocat aparent de cineva în mod deliberat, a informat poliția, citată de Le Figaro online.

Între 3.000 și 4.000 de imigranți au fugit din tabăra Moria, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru AFP, subliniind că rafalele de vânt puternice au contribuit la răspândirea flăcărilor. Acesta a mai spus că nu are nicio îndoială cu privire la faptul că incendiul a fost provocat în mod deliberat.

Aproximativ 500 de imigranți păreau să se fi întors în tabără luni seară.

Circa 150 de minori din tabără au fost evacuați spre o alta rezervată copiilor de pe insulă.

În prezent, 5.650 de refugiați și imigranți se află pe insula Lesbos, capacitatea de primire a acestora fiind doar de 3.500 de locuri, potrivit statiticilor publicate de Guvernul grec. Majoritatea sunt blocați pe insulă de la intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, pe data de 20 martie. Mulți au depus totuși cerere de azil și așteaptă pe insulă soluționarea acesteia, care poate dura luni de zile.

În Grecia sunt peste 60.000 de imigranți și refugiați.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mii-de-imigranti-au-fugit-dintr-o-tabara-din-grecia-in-urma-unui-incendiu-provocat-28923.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mii-de-imigranti-au-fugit-dintr-o-tabara-din-grecia-in-urma-unui-incendiu-provocat-28923-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv