loading…

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unui nou motor de rachetă pentru lansarea de sateliți, a anunțat presa de stat din această țară, citată de Reuters online.

Kim a cerut oamenilor de știință și inginerilor să facă “pregătiri pentru lansarea satelitului cât mai repede posibil pe baza testului care a fost un succes”, a anunțat agenția de presă KCNA, indicând că statul nord-coreean ar putea lansa în curând o altă rachetă cu rază lungă de acțiune.

Acest motor ar putea oferi țării “capacitatea de transport suficientă pentru lansarea mai multor tipuri de sateliți, inclusiv a satelitului de observare a Pământului”, a transmis KCNA, potrivit BBC News online.

Agenția a mai anunțat că Kim Jong-un a făcut apel la lansarea mai multor rachete pentru a transforma țara într-un “posesor de sateliți geostaționari în următorii ani”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kim-jong-un-a-supravegheat-testarea-unui-nou-motor-de-racheta-pentru-lansarea-de-sateliti-28921.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kim-jong-un-a-supravegheat-testarea-unui-nou-motor-de-racheta-pentru-lansarea-de-sateliti-28921-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv