loading…

Gabriel Oprea a ajuns, astăzi, la sediul instanței supreme, unde a fost citat pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor DIPI, acesta precizând că este nevinovat și că ” la datorie, se mai întâmplă și tragedii’.

“Sunt proceduri parlamentare, nu le-am făcut eu. Le-am cerut colegilor să mă apere pentru că chiar sunt nevinovat. Din păcate, la datorie, se mai întâmplă și tragedii”, a declarat Gabriel Oprea la sediul instanței supreme.

Fostul ministru al Afacerilor Interne a ajuns, în această după amiază, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a participa la un nou termen din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI). Precizările au venit în contextul în care Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină.

“Îmi știți foarte bine punctul de vedere, întotdeauna am considerat că nu în Parlament trebuie să se decidă dacă un om este sau nu este vinovat. Acesta este apanajul exclusiv al instanțelor de judecată și, ca atare, eu întotdeauna, și înainte ca PNL să fi luat decizia oficial, eu am votat în favoarea solicitărilor formulate de justiție”, a declarat Ludovic Orban, referitor la decizia Senatului.

Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviințare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecință blocarea anchetei penale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-despre-cazul-gigina-din-pacate-la-datorie-se-mai-intampla-si-tragedii-28947.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-despre-cazul-gigina-din-pacate-la-datorie-se-mai-intampla-si-tragedii-28947-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv