loading…

Regimul Bashar al-Assad este responsabil de reluarea ostilităților în Siria după armistițiul stabilit de SUA și Rusia, a acuzat președintele Franței, Francois Hollande, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

“Le spun susținătorilor străini ai Administrației din Siria că trebuie să oblige regimul să aplice armistițiul, altfel vor purta responsabilitatea pentru divizarea țării și pentru haos”, a declarat Francois Hollande.

Rusia și Iranul sunt principalii susținători ai Administrației Bashar al-Assad.

“Tragedia din Siria va fi percepută în istorie ca fiind o rușine pentru comunitatea internațională dacă nu îi punem capăt rapid”, a adăugat Hollande, potrivit site-ului agenției Reuters.

Liderul de la Paris a descris Alep ca fiind un “oraș martir”. “Mii de copii au murit în bombardamente, oamenii mor de foame, convoaiele umanitare sunt atacate, sunt folosite arme chimice”, a subliniat Hollande, avertizând că aceste lucruri nu pot să rămână nepedepsite. “Pot spune un singur lucru: este destul”, a încheiat Hollande.

Rusia și Siria au acuzat grupurile insurgente susținute de Occident de încălcarea armistițiului.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/francois-hollande-regimul-bashar-al-assad-este-responsabil-de-reluarea-ostilitatilor-in-siria-28958.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/francois-hollande-regimul-bashar-al-assad-este-responsabil-de-reluarea-ostilitatilor-in-siria-28958-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv