Autor:
Simona Stupar
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

Președintele ceh, Milos Zeman

Președintele ceh, Milos Zeman, consideră că Donald Trump este cea mai bună opțiune pentru alegerile din SUA, opțiunea sa fiind în contradictoriu cu cea a majorității liderilor europeni și cea a premierului din țara sa.

„Nu vreau să mă amestec în afacerile interne ale SUA”, a spus Zeman într-un interviu pentru iDnes, citat de Bloomberg. „Spun doar că dacă aș fi cetățean american, aș vota pentru Donald Trump”.

Președintele ceh, în vârstă de 71 de ani, a cărui rol este mai degrabă ceremonial, a declarat că mogulul este preferabil lui Hillary Clinton, având aceeași părere ca premierul ungar Viktor Orban, care a spus același lucru în luna iulie.

Clinton ar continua politicile lui Barack Obama, care au transformat Orientul Mijlociu într-un loc plin de „răni dureroase”, a spus Zeman.

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, și-a exprimat sprijinul pentru Clinton, în luna august, după ce Trump a pus sub semnul întrebării sprijinul pentru aliații din NATO, în cazul unui atac asupra lor.

Cehia, țară cu 10.6 milioane de locuitori, este membru al UE și NATO.

Zeman are opinii divergente față de prim-ministrul Sobotka pe mai multe probleme, inclusiv sancțiunile UE la adresa Rusiei, pe care le vrea eliminate, anexarea Crimeei de către Rusia, pe care o susține.

El a cerut și organizarea unui referendum privind apartenența la UE și NATO și a adoptat o linie dură împotriva refugiaților, pe care i-a legat de terorism.

Tag-uri:
Donald Trump, Hillary Clinton, Orientul Mijlociu, Bohuslav Sobotka, Viktor Orban, Click aicisua, cehia, presedinte, milos zeman, Barack Obama, barack obama, alegeri, prezidentiale, rusia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donald TRUMP are încă un SUSȚINĂTOR în rândul liderilor EUROPENI.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/miloszeman-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/miloszeman-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAmerica
Autor: Simona Stupar | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari Președintele ceh, Milos Zeman Președintele ceh, Milos Zeman,...

Preluat de la EVZ